Izvršni direktor Madhav Sheth službeno je potvrdio da dolazi Realme X3 SuperZoom – i da će imati 60x zoom kameru. Podijelio je fotografiju Mliječnog puta snimljenog telefonom sa zvjezdanim modom i izaziva vas da pokušate bolje snimiti trenutnim telefonom.

Kamera na Realme X3 SuperZoom će imati zumiranje od 60 puta - fotografija Mliječnog puta
Kamera na Realme X3 SuperZoom će imati zumiranje od 60 puta – fotografija Mliječnog puta

Dakle, ovo je očigledno periskopska kamera o kojoj pričamo, vjerovatno sa 6x optičkim zumom. Naravno, uvećanje od 60 puta postiže se digitalnom obradom, ali astro-fotografija se ionako oslanja na brojne računske vještine (astronomi rade slaganje slika godinama prije nego što su telefoni počeli to raditi).

Podijeljena fotografija ima 13MP rezoluciju, što znači da je ovaj modul vjerovatno sličan onome koji se nalazi u Oppo 10x zoomu.

Međutim, Realme X3 SuperZoom koristiće malo brži Snapdragon 855+ čipset s čak 12 GB RAM-a (Oppo je imao ne plus 855). Ovo je odličan izbor za čipset (moćniji je, na primjer, od S765G), pogotovo ako 5G nije razmatranje (to je domena Realme X50 telefona). Inače, za ovaj X3 se priča da ima bateriju od 4.200mAh sa 30W punjenjem.

Više detalja biće poznato naknadno.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.