Kawasaki priredio iznenađenje na EICMA sajmu u Milanu

 

Svi koji su posjetili Kawasaki štand na EICMA sajmu u Milanu , imali su priliku da vide šasiju električnog motocikla na kojem radi japanska kompanija.

To je bilo jedno od iznenađenje sajma, ono što je bilo izloženo na zadnjem dijelu štanda jesu zeleni čelični ram, skromna baterija i lažno kućište motora.

Međutim, Kawasaki nije želio ništa više da otkriva o prototipu. Do sada. Kompanija već dvije decenije radi na ovom električnom sportskom motociklu, što je gotovo nevjerovatna činjenica. Tokom tog perioda, razvijen je prenos za električni pogonski sklop (priča se da je u pitanju četvorostepena jedinica), kao i aktuator za KERS (sistem povraćaja kinetičke energije).

Pročitajte još: Hrvatski električni automobil najbrži na svijetu

Još uvijek nije poznato da li kompanija planira komercijalizaciju ove mašine, ali je kompanije više nego jasno stavila do znanja da će tehnologije sa prototipa naći i na proizvodnim mašinama.

Honda je možda tehnički najnapredniji proizvođač motocikala, ali Kawasaki je svakako najsmjeliji. Stoga se ne bismo iznenadili da u bliskoj budućnosti ovaj model ne stigne na tržište.

(NN / Moto-berza.com)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.