Kingston je predstavio SSD diskove visokih performansi kapaciteta do 7.68TB za primjenu u data centrima

 

Kingston Digital, Inc., podružnica zadužena za Flash memoriju u okviru Kingston Technology Company, Inc., svjetskog lidera u području memorijskih proizvoda i tehnoloških rješenja, počela je sa prodajom modela SATA SSD diskova Data Center 500R (DC500R) i 450R (DC450R) kapaciteta 7.68TB.

Prodaja modela DC1000M 7.68TB U.2 NVMe započinje u junu. Ovi diskovi pružaju dodatan prostor za skladištenje podataka i implementiraju strogi QoS osiguravajući predvidivi IO te nisku latenciju za data centre koristeći NVMe i/ili SATA.

Kingstonovi 7.68TB SSD diskovi za data centre uključuju:

 

DC500R

 

VMware Ready™ SSD disk stvoren za aplikacije u okruženjima intenzivnog čitanja podataka. A to su webserveri, infrastrukture virtuelnih desktopa, operacijske baze podataka i analitika u pravom vremenu.

I/O brzine i vremena odaziva (latencija) koje data centri mogu raspoređivati s povjerenjem, osiguravajući visoke nivoe performansi kod primjene rada i downstream za korisnički interfejs.

 

DC450R

 

Specifičan fokusirani skup karakteristika za aplikacije u okruženjima intenzivnog čitanja podataka i optimizovan za data centre koji ne žele potrošiti na skuplje diskove intenzivnog čitanja.

Dizajniran za mreže koje dostavljaju sadržaj, aplikacije za edge computing i širok raspon arhitektura za skladište koje su definisane softverom.

 

DC1000M

 

Hot-pluggable U.2 (2.5″) faktor oblika, koji omogućava laganu integraciju sa serverima najnovije generacije i policama za smještaj koje trenutno koriste PCIe i U.2 matične ploče.

Opcije za preduzeća poput end-to-end path protection, zaštite od gubitka energije (PLP) i praćenja telemetrije za pojačanu pouzdanost podataka.

Ova tri diska se priključuju modelima DC1000B NVMe boot drive, DC500M (za miješane obime rada) SATA SSD i Server Premier DRAM kako bi oformili najkompletniji asortiman superiornih rješenja za data centre za preduzeća na tržištu.

„Mogućnosti većih kapaciteta za data centre omogućavaju organizacijama povećanja prostora za skladištenje podataka u njihovom postojećem prostoru s obzirom na to da cloud tehnologija napreduje do nikad prije viđenih razmjera“, kaže Tony Hollingsbee, SSD voditelj poslovanja, Kingston EMEA.

DC500R, DC450R i DC1000M podržani su ograničenim petogodišnjom garancijom, besplatnom tehničkom podrškom i legendarnom Kingston pouzdanošću.

(PCChip)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.