Impresivan dizajn, veoma niska cijena

 

Xiaomi se neprestano proširuje na druga tršta, što je vidljivo i iz nadolazećih Redmi X TV i Redmibook laptopa, ali ovaj pomalo dolazi kao iznenađenje. Kompanija je predstavila svoj prvi ikada personalni monitor pod nazivom Redmi Display 1A – monitor agresivne cijene vrlo impresivnog dizajna.

Ultra tanak i elegantan dizajn, sa zadnje strane vidimo HDMI i WGA priključke
Ultra tanak i elegantan dizajn monitora, sa zadnje strane vidimo HDMI i WGA priključke

Sam monitor koristi LCD IPS panel sa standardnom rezolucijom 1920 x 1080px u dijagonali 23,8 inča. Najviša svjetlina je 250 nita s uobičajenim omjerom kontrasta od 1000: 1. Brzina odziva monitora je 6ms (GTG) i radi na frekvenciji od 60Hz. Xiaomi kaže da se može koristiti za podešavanje s više monitora zbog izuzetno tankih bočnih okvira sa samo 7,3 mm. Donja ivica je ipak malo veća.

Redmi Display 1A - monitor skoro bez ivica idealan za spajanje dva ili više monitora
Redmi Display 1A – monitor skoro bez ivica idealan za spajanje dva ili više monitora

Zadnja strana nudi uobičajeni HDMI konektor i stariji VGA priključak. Pomalo je neobično uključiti ga u proizvod 2020, ali s obzirom da je uglavnom uređaj usmjeren na budžet, kompatibilnost unazad može biti važna za neke ciljne korisnike.

Idealan budžetski 23.8 inčni monitor 1080p rezolucije zadovoljiće svakog prosječnog korisnika, IPS matrica donije će vam svjetlije i prirodnije boje
Idealan budžetski 23.8 inčni monitor 1080p rezolucije zadovoljiće svakog prosječnog korisnika, IPS matrica donije će vam svjetlije i prirodnije boje

Ono što je jako interesanto je niska cijena ovog monitora koja je je samo 83 dolara (75 eura). Redmi Display 1A monitor dolazi s trogodišnjom garancijom i spreman je za prednarudžbe u Kini putem službene Xiaomi prodavnice.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.