Remasteri i rimejkovi igara očigledno će biti uočljiv trend u prelaznom periodu između dvije generacije konzola, a vrlo vjerovatno i kasnije.

Pored toga, očigledan je trend ublažavanja rigidnosti ideje „ekskluzivnosti“, pa je donedavno beskompromisni Soni sve skloniji da svoje ekskluzive obezbijedi PC igračima.

To će biti slučaj i sa predstojećom Uncharted: Legacy of Thieves kolekcijom, koja će se pojaviti 28. januara u poboljšanoj verziji za PS5 i kasnije za PC.

To je kolekcija koja kombinuje dvije prefinjene verzije igara Uncharted 4: A Thief’s End i Uncharted: Lost Legacy.

Pročitajte još: Film Uncharted dobio službeni trejler | video

Što se poboljšanja tiče, to je prije svega vizuelni rad (Fidelity mod, 4K rezolucija i 30 FPS), ali postoji Performance + mod za one koji imaju televizore sa ekranima od 120 Hz, koji će omogućiti reprodukciju od 120 fps u rezoluciji 1080.

Naravno, tu su i poboljšanja vezana za nove karakteristike petorke, tako da govorimo i o 3D zvuku i haptičkim mogućnostima novih kontrolera.

Takođe treba napomenuti da će cijena igre za jednog igrača biti 50 dolara (za više igrača je izbačen) za one koji će kupovati igre samo u ovim verzijama ili će platiti samo nadogradnju od 10 dolara ako već posjeduju igre.

(B92)