Lenovo ThinkPad X1 prototip djeluje kao konkurent Samsungovom Galaxy Fold ili Huaweijevom Mate X, međutim čini se da je u pitanju nešto sasvim drugo.

Lenovo odavno razmišlja o nečem “preklopnom”, još davno su predstavili prototip narukvice koja se pretvara u pametni telefon ili tablet.

Najnovija informacija dolazi s kompanijine Accelerate Conference koja se održavala od 13-15. maja u Floridi, a na kojoj je Lenovo predstavlio svoju viziju preklopnog laptopa, a kojeg možete pogledati u videu na kraju članka.

Poznato je kako je Lenovo vrlo inovativna kompanija, sjetimo se samo Yoga patenta koji je postao pravi svjetski hit koji su praktički svi kopirali. Vjerojatno je bilo samo pitanje vremena kada će se pojaviti i laptop kao što je ovaj Lenovo ThinkPad X1 prototip.

 

Ni smartphone niti tablet, nego laptop

 

U Lenovu kažu kako ovo neće biti niti pametni telefon, niti tablet niti nekakav hibrid, nego se radi o pravom laptopom s preklopnim zaslonom, kao što vidite na naslovnoj slici. Možete ga sklopiti kao knjigu, ali i čitati kao knjigu, npr. recepte u kuhinji. Ovisno o željenom položaju možete slati emailove, gledati filmove, što god želite.

Zanimljivo je da se može spojiti i fizička tastatura pa se može biti još produktivniji, iako može raditi i bez nje, kao što je to npr. slučaj kod Lenovo Yoga Book C930

Savitljivi zaslon dolazi iz LG Displaya, ima dijagonalnu od 13,3 inča i Quad HD OLED matricu. Kada je preklopljen dijagonala se smanjuje na 9,6 inča. Ovaj preklopni ThinkPad X1 ima i infracrvenu kameru, 2x USB ulaza, stereo zvučnike, te Wacom digitalnu olovku, a na njega se može spojiti Blutut tastatura.

Radiće na Intelovoj platformi i Windows 10 operativnom sistemu, dok će baterija izdržati cjelodnevni rad, kažu u Lenovu. Za sada su cijena i dostupnost nepoznati, kao i službeno ime o kojem se za sada nagađa, ali ne vjerujemo da će se pojaviti prije 2020. godine.