HMD Global izbacio je Nokia 3.2 u Indiji prošle sedmice, a kompanija je sada zakazala događaj 6. juna u Nju Delhiju, gdje se očekuje da lansira Nokia 1 Plus na indijsko tržište.

Međutim, HMD takođe može da lansira Nokia 9 PureView u Indiji sljedeće nedelje kada je pametni telefon dobio certifikat Bureau of Indian Standards (BIS) ranije ovog mjeseca koji je nagovestio predstojeće lansiranje.

Nokia 1 Plus je Android Go pametni telefon koji pokreće MediaTek-ov MT6739WW čipset. Nokia 9 PureView, s druge strane, je vodeći model koji je prošle godine imao Snapdragon 845 čipset ispod haube. Može se pohvaliti postavljanjem pet kamera na leđima, što je ključna tačka prodaje.

Takođe, prema izvorima, drugi događaj se održava u isto vrijeme u Italiji, sugeršući da bismo mogli vidjeti potpuno nove uređaje na globalnoj sceni kao što je Nokia X71 ili neki drugi pristupačan uređaj.

Do sada smo čuli samo za Snapdragon 429 telefon, ali ovog puta prošle godine HMD Global je najavio Nokia 5.1, Nokia 3.1 i Nokia 2.1 u Moskvi, u Rusiji, tako da možemo dobiti njihove nasljednike za sedam dana. Nokia 3.2 i Nokia 4.2 su se pojavili na MWC 2019 i već se prodaju širom sveta, ostavljajući nas da čekamo 2.2 a 5.2, ili možda Nokia 6.2.

(IT mixer / Gsmarena)