Kompanija Lenovo ima u planu da lansira svoj sledeći flagship (vodeći) model Z6 Pro 23. aprila. Od prije je poznato da će Lenovo Z6 Pro imati i Snapdragon 855 zajedno sa onim što kompanija naziva 100MP HyperVision kamera sa zadnje strane. Čak smo vidjeli i maloprodajnu ambalažu. Sada je VP Čeng otkrio da će telefon zvanično biti prvi Lenovo uređaj koji ima 5G.

Lenovo Z6 pro 5G ali i 4G istovremeno
Lenovo Z6 pro 5G ali i 4G istovremeno

Slika postavljena na Weibo prikazuje uređaj koji podržava istovremeno 4G i 5G povezivanje, potvrđujući dual SIM utore. Iako je impresivan, novi mrežni standard je još uvijek u ranim danima i za sada ne pruža pretežno bolje iskustvo od LTE-a na nekoliko tržišta koje je pokrenuo.

Lenovo Z6 pro pakovanje
Lenovo Z6 pro pakovanje

Očekuje se da će Lenovo Z6 Pro imati nezahjtevan ekran sa dizajnom klizača ili prednjom kamerom. Drugi poznate specifikacije su senzor otiska prsta u ekranu i ultra širokougaona kamera od 125 stepeni sa 2.39cm makro mogućnostima.

Osim navedonog iz kompanije navodi se da će kamera ovog telefona posjedovati super anti-shake, već pomenuti super široki ugao, super noćno snimanje i super usporena reprodukcija, nadajmo se da će i cijena biti super povoljna, a da li će opravdati očekivanja, ostaje nam da vidimo nakon puštanja u prodaju.

Izvor: weibo.cn | gsmarena.com