Riot Games 2020. godine lansira League of Legends: Wild Rift na Androidu, iOS-u i konzolama – zajedno s još nekoliko novih igara. Izvještaji o mobilnoj igri značili su proširenje dometa LoL-a u Aziji i počeli su se pojavljivati ​​početkom ove godine – sada je programer potvrdio da je to već dugo u toku. Iz kompanije kažu da je trebalo neko vrijeme da se objavi Wild Rift, jer to nije samo port LoL-a za PC. Iz Riot Games-a su odlučili obnoviti „cijelu igru ​​ispočetka“ kako bi stvorili uglađenu verziju za uređaje na koje dolaze.

Nadolazeća multi-igračka internetska bitka (MOBA) za mobilne uređaje omogućava brže partije ima kontrolnu shemu dual-stick, palac pogodnu šemu dizajniranu za platforme za koje je namijenjena. Na kraju teksta pogledajte video kako će to izgledati u praksi.

Otkrićete da je Riot pomiješao poznate elemente s novim, uključujući upotrebu 5v5 karte koja se temelji na LoL-ovoj najvećoj mapi Summoner’s Rift. Wild Rift će također imati 40 karaktera iz LoL-ove postojeće liste šampiona, a njih će biti moguće pratiti u budućnosti.

“League of Legends: Wild Rift” stiže na mobilne uređaje i konzole
“League of Legends: Wild Rift” stiže na mobilne uređaje i konzole

Riot Games planira lansirati mobilnu verziju igre „svagdje u svijetu do kraja 2020. godine“, nakon čega će uslijediti njen debi na konzoli. League of Legends: Wild Rift  će biti besplatan za preuzimanje i reprodukciju, a programer obećava da možete zaraditi sve njegove prvake bez da platite ni cent – očigledno nikada ne morate platiti ništa ako ne želite.

Kompanija će započeti s izvođenjem alfa i beta verzije igre tokom sljedećih nekoliko mjeseci, počevši od Kine. Već se možete pre-registrovati na Google Playu ako imate Android uređaj.

(Engadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.