Kineski tehnološki gigant Huawei objavio je podatak o povećanju prodaje uprkos američkim sankcijama koje ugrožavaju njegov segment pametnih telefona i mrežne opreme.

Kompanija  saopštila da je u prvih devet mjeseci 2019. godine povećala prodaju za 24,4 odsto, na vrijednost od 86 milijardi dolara. U prvoj polovini godine rast je iznosio 23,2 odsto.

Pogledajte još: Huawei EMUI 10 ažuriranje stiglo na Mate 20 pro

Objava je uslijedila poslije američko-kineskih trgovinskih razgovora u Vašingtonu, koji su okončani prošle sedmice bez obajve o napretku u rješavanju Huawei statusa.

Administracija predsjednika Donalda Trampa u maju je uvela sankcije ovoj kompaniji zbog navodnog bezbjednosnog rizika koji predstavlja oprema ovog proizvođača.

Huawei je saopštio da je počeo da uklanja američke komponente iz svojih pametnih telefona i mrežne opreme i najavio sopstveni operativni sistem za telefone, koji će zamijeniti Android ukoliko to bude neophodno.

(SRNA)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.