Lenovo Legion Tab pokreće osmojezgreni Qualcomm Snapdragon čipset i ima veliku bateriju sa ciljem da korisnicima ponudi duži vijek trajanja baterije

 

Juče je predstavljen Lenovo Legion Tab za koji se tvrdi da premošćuje „jaz između PC i mobilnih igara“, čineći ga „pristupačnijim i praktičnijim“.

Tablet se nudi u jednoj boji i jednoj RAM memoriji i konfiguraciji za skladištenje.

Lenovo je objavio da će Lenovo Legion Tab , 8,8-inčni Android tablet za moderne mobilne igrače, uskoro proširiti dostupnost iz Kine na odabrana tržišta u EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) i Azija.

 

Specifikacije Lenovo Legion Tab tableta

 

Lenovo Legion Tab posjeduje 8,8-inčni QHD+ (3,200 x 1,800 piksela) ekran sa brzinom osvježavanja do 144Hz, uparen sa Lenovo PureSight tehnologijom gejming displeja za živopisnije slike i integrisani haptički sistem za impresivno iskustvo gledanja.

Sva ova snaga se održava na hladnom uz Legion ColdFront: Vapor termalno rješenje, koje sadrži predimenzioniranu parnu komoru koja održava stvari hladnim kada igranje postane vruće.

Lenovo Legion Tab dolazi opremljen sa tri režima hlađenja, koji omogućavaju korisnicima da prilagode performanse svog tableta prema datom scenariju:

  • beast mode
  • balansirani mod
  • mod za uštedu energije

Beast Mode se koristi kada je svaki kadar bitan; balansirani način rada koji postavlja liniju između performansi, topline i trajanja baterije; i režim za uštedu energije koji maksimalno iskorišćava bateriju za duže sesije igranja.

Pokreće ga Snapdragon 8+ Gen 1 čipset, uparen sa 12 GB LPDDR5x RAM-a i do 256 GB UFS 3.1 ugrađene memorije koja se može proširiti preko eksterne microSD kartice do 1TB. Prema Lenovo referentnim specifikacijama proizvoda za model, on se isporučuje sa korisničkim interfejsom zasnovanim na Android 13 OS ili novijim.

Dvostruka zadnja kamera Lenovo Legion Tab uključuje primarni senzor od 13 megapiksela i makro snimač od 2 megapiksela. Prednja kamera dolazi sa senzorom od 8 megapiksela. Tablet posjeduje bateriju od 6.550 mAh sa podrškom za tehnologiju Quick Charge 3.03 od do 45 W.

Podržava USB-C, Bluetooth 5.3 i Wi-Fi 6E povezivanje i sadrži DisplayPort 1.4 koji omogućava korisnicima da povežu eksterne ekrane sa uređajem. Kroz Lenovo Freestyle 4, igrači mogu bez napora da dijele sadržaj između Lenovo Legion Tab i drugog Lenovo Legion laptopa, uspostavljajući dinamičku vezu koja poboljšava iskustvo igranja na svim uređajima.

Lenovo Premium Care Depot 5 pruža osnovnu podršku za igrače, nudeći pomoć pri podešavanju uređaja, ispravkama internet veze, problemima sa softverom i dodavanju perifernih uređaja. Ova usluga osigurava igračima pristup tehničkoj pomoći kada im je najpotrebnija.

 

Cijena i dostupnost

 

Tablet dolazi u Storm Grey boji i košta 599 evra za jedinu opciju od 12GB + 256GB.

Potvrđeno je da će tablet biti dostupan za kupovinu na nekoliko tržišta u regiji EMEA (Evropa, Bliski istok i Afrika) od ovog mjeseca.

(IT mixer)