LG je predstavio svoj najnoviji laptop, LG Gram SuperSlim, na američko tržište. Ovaj vrhunski uređaj, koji je ranije predstavljen kao UltraSlim na CES 2023, opravdao je svoje ime jer je najtanji laptop ikada proizveden od strane ovog brenda. Ne samo da se može pohvaliti impresivno elegantnim dizajnom, već ima i izvanredan OLED ekran.

Sa debljinom od samo 0,43 inča i težinom od samo 1kg, LG Gram SuperSlim je neverovatno prenosiv. Njegova istaknuta karakteristika je 15,6-inčni OLED ekran sa FHD rezolucijom, koji nudi živopisne slike sa 100% DCI-P3 rasponom boja i VESA DisplayHDR sertifikatom. Iznenađujuće, uprkos svom tankom profilu, laptop je uspješno prošao 7 testova izdržljivosti, osiguravajući izdržljivost vojnog nivoa.

Laptop dolazi opremljen tastaturom pune veličine sa pozadinskim osvetljenjem i FHD IR web kamerom koja čak podržava prepoznavanje lica, pružajući praktično i bezbjedno korisničko iskustvo. Na audio prednjoj strani, uređaj je opremljen dvostrukim stereo zvučnicima koji isporučuju 5W izlazne snage i poboljšani Dolby Atmos tehnologijom.

LG Gram SuperSlim laptop

Ispod haube, LG Gram SuperSlim pokreće Intel Core i7 procesor 13. generacije i Iris Xe grafika. Korisnici mogu uživati u besprekornom multitaskingu sa do 32 GB LPDDR5 RAM-a i pohraniti velike količine podataka na SSD disk od 2 TB. Laptop dolazi sa unapred instaliranim Windows 11, najnovijim Microsoftovim operativnim sistemom. Uz to, pouzdana baterija od 60 WHr pruža do 13 sati video reprodukcije, osiguravajući dugotrajne performanse.

Što se tiče povezivanja, LG Gram SuperSlim nudi WiFi, Bluetooth 5.1, tri USB-C porta (uključujući jedan koji podržava Thunderbolt 4) i priključak za slušalice. Ove opcije omogućavaju korisnicima da bez napora povežu svoje periferne uređaje, pružajući besprijekorno korisničko iskustvo.

Sa svojim impresivnim dizajnom, zadivljujućim ekranom, moćnim specifikacijama i raznovrsnim opcijama povezivanja, LG Gram SuperSlim postavlja novi standard za tanke i lagane laptope, pružajući korisnicima i stil i sadržaj.

Više informacija možete pogledati na LG zvaničnoj stranici ovdje.

(IT mixer)