Kompanija Meta se priprema za lansiranje aplikacije Threads, koja će biti konkurencija Twitteru, a slike aplikacije su se procurile u javnost.

Interni naziv nove Meta aplikacije, koja je bazirana na društvenoj mreži Instagram, je „Projekat 92“, dok glasine sugerišu da će zvanični naziv biti „Threads“, prema informacijama sa GSM Arena. Nova društvena mreža će direktno konkurisati Twitteru, što se može zaključiti i iz samog naziva.

Project 92 - Meta Threads

Naime, na Twitteru postoje objave koje se mogu praviti u vidu niza poruka, koje se nazivaju „Twitter threads“.

Na osnovu procurile slike interfejsa nove aplikacije, može se primjetiti da ima elemente koji su kombinacija Twittera i Instagrama. Ovo je očekivano s obzirom na ranije informacije o integraciji nove mreže sa Instagramom.

Ipak, na slikama se jasno vidi da veoma liči na Twitter, s obzirom na to da je fokusirana na tekst i ima opciju grupisanja objava. Jedan od direktora u kompaniji Meta je izjavio da će nova aplikacija koristiti ActivityPub protokol društvenih mreža, što će omogućiti korisnicima da prenesu svoje Instagram naloge i pratioce na novu mrežu.

Kompanija je takođe zvanično potvrdila da je nova mreža „Meta odgovor na Twitter“ i da će istovremeno prikazivati informacije o Instagram nalozima korisnika.

Navodno je kompanija dobila mnogo zahtjeva od javnih ličnosti i kreatora internet sadržaja da „napravi stabilnu alternativu Twitteru“ koja će biti sigurna za korišćenje.