Ključne specifikacije koje svakako skreću pažnju na Nothing Phone (2), budući premijum telefon su: Snapdragon 8+ Gen 1 SoC, 6,7-inčni AMOLED ekran sa brzinom osvježavanja od 120Hz i baterija od 4.700 mAh

 

Nothing je prošle godine lansirao Phone (1), koji je bio poseban sa svojim transparentnim dizajnom i interfejsom za osvjetljenje znakova, a sada se sprema da lansira Phone (2), za koji se priča da nudi vrhunske specifikacije.

Nothing Phone (2) će uglavnom izgledati slično svom prethodniku ali sa nekim manjim izmjenama, kao što su zakrivljeni metalni okvir i poboljšani interfejs osvjetljenja znakova s ​​više funkcija.

Telefon bi mogao da bude lakši i tanji sa poboljšanom zaštitom od ulaska vode i prašine. Kompanija Nothing je potvrdila da će telefon (2) koristiti reciklirani metal i plastiku.

Prema nezvaničnim informacijama, ekran na Nothing Phone (2) će biti sličan onome na Nothing Phone (1). Uređaj će vjerovatno da ima ​​6,7-inčni AMOLED ekran sa brzinom osvježavanja od 120Hz, s mogućnosću da ima i senzor otiska prsta na ekranu.

Telefon će vjerovatno posjedovati dvostruku kameru sa ultra-širokougaonim objektivom od 50 MP i širokokugaonim objektivom od 50 MP. Ovog puta, kompanija bi mogla da ponuditi malo širi otvor blende čime bi se poboljšale performanse kamere pri slabom osvjetljenju.

 

Snapdragon 8+ Gen 1  čipset

 

Kad je u pitanju čipset, o čemu je pisao i IT mixer, Nothing Phone (2) pokreće Snapdragon 8+ Gen 1 SoC. To ukazuje na veliku promjenu brzina u smislu performansi u poređenju sa Phone (1), koji posjeduje Snapdragon 778+ SoC. Polazeći od konfiguracije skladištenja prethodne generacije, vrhunski model Nothing Phone (2) će da ponudi 12 GB RAM-a i 256 GB interne memorije.

Očekuje se ​​da će Nothing Phone (2) biti isporučen sa NothingOS 2. Ako se to ne desi, uređaj će vjerovatno da dobije NothingOS 2 naknadnim ažuriranjem.

Izvršni direktor kompanije Carl Pei, potvrdio je da će „dvojka“ imati ​​malo veću bateriju od 4.700 mAh. Baš kao i Nothing Phone (1) očekuje se da nudi najmanje 45 W brzo žičano i do 15 W bežično punjenje.

 

Dostupnost i cijena

 

Nothing Phone (2) je predviđen da bude lansiran u julu 2023. Međutim kompanija još nije potvrdila zvanični datum lansiranja. Prema nezvaničnim informacija, telefon će vjerovatno biti lansiran u prvoj polovini jula.

Nothing Phone (2) će biti pozicioniran kao premium pametni telefon i očekuje se da će koštati nešto više od svog prethodnika.

Nothing Phone (1) sa 8 GB RAM-a i 128 GB interne memorije košta 469 evra. Za verziju koja nudi 256 GB interne memorije je bilo potrebno da se izdvoji 499 evra. Što se tiće Phone (2) on bi mogao da košta za oko 30% više od svog prethodnika.

(IT mixer)