LG je na virtuelnom CES 2021 sajmu objavio teaser video koji prikazuje nadolazeći pametni telefon koji se izvlači, a riječ je o LG Rollable telefonu

 

LG Rollable najavljen je još prošle godine kada je LG službeno predstavio LG Wing, a nažalost, osim pomenutog videa koji traje svega 11 sekundi, nikakvih više informacija o ovom telefonu nije poznato. Baš kao i LG Wing, ovaj telefon je dio Explorer Projekta.

Na pomenutom videu primjećujemo da se ekran ovog telefona izvlači s desne bočne strane, ali čini se da se izvlačenje ne vrši ručno, već preko motora.

Nije poznato hoće li LG već tokom CES 2021 objaviti više informacija o ovom pametnom telefonu. Nagađa se da bi zapravo LG Rollable mogao biti predstavljen u martu ove godine, a glasine su i da bi ovaj pametni telefon mogao doći s podrškom za olovku.

Inače, LG je u devetom mjesecu prošle godine predstavio LG Wing koji je dio LG-ovog Explorer Projekta. Projekat ima za cilj da kupcima ponudi praktične i inovativne proizvode. Prvi koji je dio tog projekta, a koji je ugledao svjetlo dana je upravo bio LG Wing.

LG Wing dolazi sa P-OLED glavnim ekranom dijagonale 6,8“ FHD + rezolucije, omjera stranica 20,5:9. Telefon posjeduje pop-up selfi kameru od 32 MP. Sekundarni ekran je veličine 3,9“ G-OLED sa FHD + rezolucijom.

LG Wing dolazi sa glavnom kamerom od 64 MP, a pored nje tu je još i 12 MP ultraširoka kamera, posebno za okretni način rada, te još jedna ultraširoka kamera od 13 MP.

(Bajtbox)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.