Među novim proizvodima koje je na CES-u predstavio TCL najzanimljiviji su savitljivi 17-inčni Printed OLED Scrolling Display i Wearable Display naočare

 

TCL je na virtualnom CES 2021 sajmu nastupio s velikom količinama novih proizvoda i tehnologija, od pametnih telefona, tableta i televizora, pa sve do veš mašina i robotskih usisivača.

Jedan od njih je savitljivi 17-inčni Printed OLED Scrolling Display, odnosno ekran sa savitljivim ekranom koji je smješten u oblik koji podsjeća na antičke svitke.

To znači da ćete u budućnosti imati mogućnost da ne izlet nosite ekran koji će biti u obliku štapića. Kada poželite da gledate TV, filmove, ili ga želite spojiti na pametni telefon ili mini računar, samo ga razmotate i uživate u velikoj kvalitetnoj slici, kao što je prikazano u videu.

Ekran koji razvija TCL-ova podružnica TCL CSOT, za sada se nažalost nalazi u ranoj fazi prototipa i nije poznato hoće li se i kada pojaviti na tržištu, jer za sada još nemaju nikakav timeline za njegovu komercijalnu produkciju.

 

Wearable Display naočare

 

Drugi posebno interesantni TCL-ov prizvod su Wearable Display naočare. Za razliku od Scrolling ekrana, u ovom se slučaju radi o konkretnom proizvodu. Naočare bi trebale da stignu na tržište ove godine.

TCL Wearable Display naočare

TCL Wearable Display su naočare u koje su ugrađeni dual 1080p Full HD micro OLED ekrani.

Dobro je da se naglasi da ovo nisu pametne naočare tipa Google Glassa. To je ekran koji vam omogućuje da na bilo kojem mjestu gledate sliku iz različitih izvora poput pametnih telefona, tableta i računara koja će vam djelovati poput 140-inčnog ekrana koji gledate s 4 metra udaljenosti.

Uz gustoću piksela od 49 PPD, imat ćete oštar i živi prikaz. Bez ikakvih problema se mogu koristiti za npr. gledanje filmova i gejming.

(Vidi)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.