Da biste dobili iskustvo web kamere, moraćete imati Android uređaj koji koristi Android 9.0+ i v1.24012 ili noviju verziju aplikacije Link to Windows

 

Microsoft je najavio da „postepeno“ pokreće funkciju koja omogućava da se Android tableti i telefoni koriste kao web kamere.

Microsoft je objavio da je počeo “postepeno” uvođenje mogućnosti korišćenja kamere vašeg telefona (ili tableta) u bilo kojoj video aplikaciji na Windows 11 koja to traži. I ne samo to, već budući da aplikacija Link to Windows radi bežično, ovo je iskustvo bežične web kamere sa telefona na Windows.

Jednom kada se poveže, ova funkcija će omogućiti korisnicima da prelaze sa zadnje kamere na prednju kameru. Microsoft takođe kaže da će korisnici moći da pauziraju strimove i iskoriste video efekte koji dolaze sa Android uređajem.

Za sada je ova funkcija  predstavljena samo Windows Insajderima. Ako ste insajder, možete početi koristiti ovu funkciju ako vaš uređaj koristi Android 9 ili noviji. Takođe ćete morati imati instaliranu verziju 1.24012 ili noviju verziju Link to Windows aplikacije.

Funkcija će biti onemogućena prema zadatim postavkama, tako da ćete je morati uključiti.

Ako dobijete pristup, možete pronaći postavke na svom računaru u Postavke > Bluetooth i uređaji > Mobilni uređaji, a zatim odabrati “Upravljanje uređajima”. Vaš uređaj bi se trebao pojaviti tamo s opcijom ispod „Koristi kao povezanu kameru„.

(IT mixer)