Predstavljajući svoje najnovije pametne naočale, OPPO Air Glass 3, na MWC 2024 u Barseloni, Španija, OPPO se nadoveže na svoj debi iz 2021. sa klasičnim dizajnom i integracijom svog razvijenog AI asistenta, AndesGPT.

AndesGPT, lansiran u decembru 2023. i koji je debitovao sa OPPO Find X7 u januaru 2024., omogućava korisnicima da obavljaju zadatke poput pretraživanja, vođenja bilješki i tumačenja različitih medija u složenim scenarijima. Naočare imaju bočno dugme za brzi pristup informacijama u realnom vremenu.

Da bi radio, Air Glass 3 mora da se upari sa pametnim telefonom koji koristi Color OS 13. Ova konekcija omogućava zadatke kao što su odgovaranje na pozive, prikazivanje obaveštenja i puštanje muzike, sa planovima za proširenje funkcionalnosti na prevođenje i pretraživanje interneta.

OPPO Air Glass 3 pametne naočare
OPPO Air Glass 3 pametne naočare

Teške od samo 50 g, naočare su izrađene od okvira od legure magnezijuma i litijuma i najlonskih PA krakova. Sočiva, obložena smolom koja ima indeks prelamanja od 1,7, efikasno eliminišu refleksije. Integrisani displej prevazilazi 50% ujednačenosti svjetline, preko 1.000 nita sa automatskim podešavanjem za poboljšanu vidljivost na sunčevoj svjetlosti. OPPO također planira ponuditi prilagođena sočiva za one kojima su potrebni dodatni recepti za korekciju vida.