Samsung je proširio najnoviji One UI 6.1 sa Galaxy AI na starije generacije Galaxy modela

 

Najnovije ažuriranje One UI 6.1 unio niz zanimljivih, ali inovativnih funkcija i poboljšanja, od kojih je najistaknutija karakteristika dodatak Galaxy AI.

Pa, korisnici su nestrpljivo čekali da najnovije One UI 6.1 ažuriranje stigne na njihove uređaje. Iako je Samsung prvobitno rezervisao ažuriranje One UI 6.1 za najnoviju Galaxy S24 seriju, brend ga je proširio na više Galaxy modela starije generacije.

 

Galaxy One UI 6.1

 

Novo ažuriranje Galaxy One UI 6.1 donosi mnogo impresivnih karakteristika i poboljšanja, ali glavni fokus je uključivanje Galaxy AI. Samsung je u ovu nadogradnju unio nekoliko funkcionalnosti koje pokreće vještačka inteligencija koja će značajno pomoći poboljšanju korisničkog iskustva i podići njihovu mobilnu udobnost na viši nivo.

Ove funkcije uključuju novi Circle to Search by Google, koji omogućava korisnicima da traže sve i svašta crtajući krug oko tog objekta bez potrebe za prebacivanjem na drugu aplikaciju. Live Translate nudi prevode u stvarnom vremenu. Postoji Generativno uređivanje za poboljšanje kvaliteta vaših fotografija i videa, Generative AI Wallpapers, Note Assist na Samsung Notes i Chat Assist, zajedno sa važnijim poboljšanjima.

U međuvremenu, Samsung je već počeo sa uvođenjem najnovijeg One UI 6.1 na sve odabrane Galaxy modele, koji takođe dobijaju sve rezervisane AI funkcije zajedno sa ažuriranjem. Milioni korisnika Galaxy-a koji ispunjavaju uslove već su počeli da primaju novo One UI 6.1 ažuriranje. U isto vrijeme, većina njih je još uvijek preostala, jer se ažuriranje kreće u serijama, za koje će trebati vrijeme da dođu do svih korisnika.

 

Galaxy modeli koji dobijaju najnoviji One UI 6.1 sa Galaxy AI ažuriranjem:

 

 • Galaxy S24 linija (već je stigla sa Galaxy AI uz One UI 6.1 ažuriranje)
 • Galaxy S23 linija
 • Galaxy S23 FE
 • Galaxy Z Fold5
 • Galaxy Z Flip5
 • Galaxy Tab S9 serija

Samsung je već zvanično izjavio da najnovije ažuriranje Galaxy One UI 6.1 sa Galaxy AI stiže na sve gore pomenute Galaxy telefone.

Međutim, nisu svi uređaji sposobni da dobiju One UI 6.1, dok nekoliko drugih starijih Galaxy modela takođe ispunjava uslove da dobiju samo One UI 6.1 ažuriranje

Zato nam se čini da bi Samsung vjerovatno mogao učiniti ažuriranje One UI 6.1 dostupnom i drugim modelima koji ispunjavaju uslove.

 

Galaxy uređaji koji ispunjavaju uslove za ažuriranje One UI 6.1:

 

 • Galaxy S serija:
  – Galaxy S23 / S23+ / S23 Ultra
  – Galaxy S23 FE
  – Galaxy S22 / S22+ / S23 Ultra
  – Galaxy S21 / S21+ / S21 Ultra
  – Galaxy S21 FE
 • Galaxy Z serija
  – Galaxy Z Fold 5 / Z Flip 5
  – Galaxy Z Fold 4 / Z Flip 4
  – Galaxy Z Fold 3 / Z Flip 3
 • Galaxy Tab serija
  – Galaxy Tab S9 / Tab S9+ / Tab S9 Ultra
  – Galaxy Tab S9 FE / Tab S9 FE+
  – Galaxy Tab S8 / S8+ / S8 Ultra
  – Galaxy Tab A7 Lite
 • Galaxy A serija
  – Galaxy A73
  – Galaxy A72
  – Galaxy A54
  – Galaxy A53
  – Galaxy A52 / A52 5G / A52s 5G
  – Galaxy A34
  – Galaxy A33
  – Galaxy A25
  – Galaxy A24
  – Galaxy A23
  – Galaxy A15 / A15 5G
  – Galaxy A14 / A14 5G
  – Galaxy A13
  – Galaxy A05s
  – Galaxy A04 / A04s
 • Galaxy M serija
  – Galaxy M54
  – Galaxy M53 5G
  – Galaxy M33 5G
  – Galaxy M23
 • Galaxy F serija
  – Galaxy F54
  – Galaxy F23
  – Galaxy F14 5G
 • Galaxy Xcover serija
  – Galaxy Xcover 5 Pro
  – Galaxy Xcover 6 Pro

Važno je napomenuti da ova lista uređaja koju smo istakli nije zvanična i da je izvedena samo na osnovu Samsungove politike ažuriranja softvera i drugih ranijih primjena.

(IT mixer)