Logitech Pro X tastatura će vam donijeti fleksibilnost i mogućnost da prilagodite tastaturu svojim potrebama.

Jedna od ključnih karakteristika mehaničkih tastatura su prekidači (svičevi) koji stižu uz njih, Ovi prekidači određuju „osjećaj“ tokom kucanja, brzinu odziva tastera, tečnost kao i kakav zvuk proizvodi kucanje po tastaturi.

Uobičajeno, kada se kupuje tastatura, o svičevima se razmišlja unaprijed, jer se tipično ne mogu menjati kasnije. Međutim, Logitech mijenja način ovakvog uobičajenog razmišljanja o kupovini tastatura, objavom svoje Logitech Pro X mehaničke gejming tastature.

Pročitajte još: Vodič za kupovinu bežične tastature

Ovo je prva, komercijalno dostupna, mehanička tastatura koja nudi zamjenjive prekidače. To znači da će gejmeri, koji žele fleksibilnost i mogućnost menjanja prekidača prema svojim potrebama, to moći i da učine.

Logitech Pro X - prva gejming tastatura sa zamjenjivim prekidačima
Prva mehanička gejming tastatura sa zamjenjivim prekidačima

Prema onome što možemo reći, prekidači koji dolaze standardno uz ovaj tip tastature su i u MX stilu, tako da ako niste ljubitelj Logitechovih svičeva, možete kupovati i druge.

Uz prilagodljivost naravno dolazi i cijena, koja naravno nije mala. Logitech Pro X gejming tastatura sa zamenjivim prekidačima ima cenu od 150 dolara, dok će model bez ove opcije koštati 130 dolara.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.