Ukoliko imate viška 250.000$, nemate pojma kako da ih potrošite a avanturističkog ste duha, zašto se ne otići na jedno putovanje u svemir i provjerite da li je „Zemlja okrugla“. Samo, ako ste jedan od „ravnozemljaša“ dva puta razmislite, da se ne razočarate.

Komercijalno putovanje u svemir svakim je danom sve bliže, a već iduće godine s lansiranjem prve komercijalne turističke letjelice, SpaceShipTwo, trebalo bi da krene britanski preduzetnik i milijarder Ričard Branson čije je bogatstvo procenjeno na 3,8 milijardi dolara.

Pogledajte još: Elon Musk predstavio raketu kojom želi krenuti u osvajanje svemira

Kako prenosi Fox Busineš, turistička suborbitalna svemirska putovanja, Bransonove kompanije Virgin Galactic, na 50 milja iznad Zemljine površine ipak neće biti jeftina.

Koliko je za sada poznato, zainteresovani putnici će za kartu morati da izdvoje čak 250.000 dolara.

 

Više skok nego putovanje u svemir, o cijeni da ne govorimo

 

I dok jedni smatraju kako je to opravdana cijena, drugi se s tim ne slažu. Oni smatraju kako je ovde riječ o prenaduvanoj cijeni s obzirom da će SpaceShipTwo putnike isključivo podići 50 milja iznad Zemljine površine i vratiti nazad, prenosi Novac.hr.

U julu, Branson je najavio da s probnim letovima kreće već ove jeseni u američkoj saveznoj državi Novi Meksiko.

Inače, SpaceShipTwo čiji kapacitet iznosi 700 putnika, dostiže brzinu od 2,9 maha dok se skoro vertikalno diže uprkos gravitacionim silama.3

(IT mixer / Tanjug)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.