Luis Hamilton je kupio automobil Pagani Zonda 760 LH za 1.500.000, a prodao za 10 miliona evra

 

Luis Hamilton je ostao bez titule šampiona Formule 1 u posljednjoj trci sezone, ali je kraj godine dočekao bogatiji za 10 miliona evra prodavši svoj Pagani Zonda 760 LH.

Hamilton je krajem decembra odlučio da proda svoj jedinstveni supersportski automobil Pagani Zonda 760 LH. Međutim, nije se znala suma novca koju je tražio za njega.

carVertical banner - sponsored

U međuvremenu, italijanski „Quattroruote“ je otkrio i taj detalj. Kako saznaje ovaj magazin, Hamiltonov Pagani promijenio je vlasnika za 10 miliona evra.

Ako se zna da je Britanac auto platio 1,5 miliona evra, može se zaključiti da mu je kupovina Zonde pre šest godina bila odlična investicija.

Podsjećamo, iako je Pagani verziju „760“ napravio u dvadesetak primjeraka, automobil koji je pripadao Luisu Hamiltonu izrađen je po njegovim specifikacijama pa se na neki način može smatrati unikatnim.

Automobil je bio u vlasništvu, sada već bivšeg prvaka Formule 1 sedam godina, a zanimljivo je da je 2015. učestvovao i u sudaru. Hamilton ga je rijetko vozio, najčešće po Monaku, pa je nakupio svega 1.000 km na kilometar-satu.

Pagani Zonda 760 LH dobija snagu od 7.3-litarskog atmosferskog V12 motora iz AMG „kuhinje“. Ovaj agregat proizvodi čak 760 KS i 780 Nm, a uparen je sa manuelnim 6-brzinskim menjačem.

Auto ubrzava do stotke za 2,7 sekundi i razvija maksimalnih 363 km/h.

(B92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.