Prije nekoliko godina, Apple-ovi MacBook laptopi su bili ponuđeni u dvije veličine – 15 inča i 17 inča, ali je kasnije Apple napustio 17 inča i 15 inča je bila najveća ponuda. Apple je kasnije takođe predstavio manje opcije poput 11-inčnog MacBook Air-a, a zatim je prošle godine kompanija predstavila 14-inčni MacBook Pro.

Sada, prema DSCC-u u svom tromjesečnom izvještaju, izvršni direktor kompanije Ross Young je sugerisao da bi Apple zapravo mogao razvijati novi MacBook Air sa ekranom od 15 inča.

Apple-ov MacBook Air se obično smatra ekonomičnijom alternativom za MacBook Pro, ali pretpostavljamo da bi njegovo povećanje na ekran od 15 inča moglo povećati njegove ukupne troškove i učiniti ga skupljim. Međutim, u isto vrijeme mogu postojati i obožavatelji MacBook Air-a i korisnici koji bi mogli cijeniti veći ekran.

U izvještaju se dalje tvrdi da bi ovaj model zapravo mogao biti lansiran 2023. godine, tako da ne očekujte da ćete ga vidjeti ove godine na bilo kojem Appleovom događaju. Ovo takođe nije prvi put da čujemo za veći MacBook Air. Prethodno je Bloombergov Mark Gurman nagovijestio da bi mogao doći veći MacBook Air, ali je također upozorio da je Apple možda odlučio da ne ide naprijed s njim.

Ovaj novi izvještaj sugeriše drugačije, ali budući da se lansiranje, kako se priča, događa 2023. godine, to je još uvijek dosta puta.

(macrumors)

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.