ASRock je predstavio novu seriju mini računara – Mars. Nova serija osim kompaktnih dimenzija odlikuje se i poprilično snažnim hardverom zbog čega je jednako pogodna za kućne i poslovne korisnike

 

Mars je nova serija mini računara koju je predstavio ASRock . U sklopu serije nalaze se tri modela, sva tri se temelje na Intelovim procesorima, Intelovoj integrisanoj grafici i sva tri imaju, kompaktno, 0,74-litreno kućište debljine svega 26 milimetara.

Kupci će moći da biraju između procesora Celeron C4205U, Core i3-8145U te Core i5-8265U. Napomenimo kako uz Celeron stiže UHD 610, a uz Core procesore UHD 620 grafika. Ali, ostatak konfiguracije je identičan za sva tri modela.

Pročitajte još: Gigabyte predstavio novu grafičku karticu – GeForce RTX 2080 Super Gaming OC Waterforce WB 8G

ASRock-ovi Mars računari podržavaju do 32 GB DDR4 RAM-a (2x SO-DIMM), M.2 (2280) SSD-ove i 2,5“ SATA HDD ili SSD. Za dodatna proširenja data prostora mogu se iskoristiti brojni USB portovi, ali i čitač memorijskih kartica (SD).

Proizvođač je osigurao sedam USB portova (pet s prednje i dva sa zadnje strane), jedan Gigabitni LAN port te opcionalnu podršku za Wi-Fi i Bluetooth.

Od video izlaza prisutna su samo dva – HDMI i D-Sub. HDMI podržava rezoluciju od 4K, a D-Sub do 1080p. Na zadnjoj strani kućišta nalaze se još i 3,5-milimetarski audio portovi za slušalice i mikrofon te naponski port. Zbog manjih dimenzija napajanje računara je izvedeno preko vanjskog adaptera.

Mini računari iz serije Mars dovoljno su snažni da bi mogli poslužiti kao kućni ili kancelarijski računari. Vrijeme dolaska na tržište i cijene proizvođač tek treba da otkrije.

(Bug)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.