Ilon Mask još uvek nije zadovoljan Twitter-ovim stavom o botovima i drugim lažnim nalozima. Mask tvrdi da Twitter čini „materijalnu povredu“ uslova prilikom kupovine. Twitter je navodno odbio da otkrije dovoljno informacija o neželjenoj pošti, botovima i lažnim podacima o nalozima.

Ponuda Twitter-a, da pruži dodatne informacije o svojim metodama testiranja lažnih naloga je neadekvatna i pokušaj da se „zamaskira i zbuni” situacija, rekao je Mask. Drugim rečima, Mask je zabrinut jer Twitter pokušava da sakrije pravi obim svog problema sa botovima.

Navodno, Mask želi da ima sve podatke, kako bi se pripremio za kupovinu Twitter-a, kao i da bi poboljšao svoje finansiranje posla, navodi se u izvještaju. Takođe, on je ostao pri stavu da ne mora da objašnjava svoje razloge što se tiče podataka niti da pristane na nove uslove za pristup bilo kojoj informaciji.

Twitter tvrdi da botovi i lažni nalozi predstavljaju manje od pet odsto dnevnih korisnika. Mask je svoju kupovinu “privremeno obustavio” sredinom maja dok se ne utvrdi tačan broj botova.

Ovo nije jedina prepreka sa kojom se Mask suočava. Regulatori u Evropskoj uniji upozorili su Mask-a da će i dalje morati da poštuje pravila sadržaja bez obzira na njegovu želju da ublaži politiku Twitter-a. Međutim, ako Mask i Twitter ostanu u sukobu oko podataka o botovima, kupovina od 44 milijarde dolara mogla bi da propadne prije nego što bude finalizovana.

Što se Twitter-a tiče, stav je jasan:

„Twiter je dijelio i nastaviće da dijeli informacije sa gospodinom Mask-om kako bi se transakcija završila u skladu sa uslovima sporazuma o kupovini. Vjerujemo da je ovaj sporazum u najboljem interesu svih akcionara. Nameravamo da zatvorimo transakciju i sprovedemo ugovor o kupovini po ugovorenoj cijeni i uslovima“.

(PCpress / Engadget)

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.