Ilon Mask izjavio je za BBC da je upravljanje Twitter-om „prilično bolno“ i „turbulentno“ i da bi prodao kompaniju kada bi naišla prava osoba

 

Mask je kupio Twitter za 44 milijarde dolara u oktobru, a njegovo lično bogatstvo procijenjuje se na skoro 190 milijardi dolara, što ga, prema Forbsovoj listi milijardera, čini drugom najbogatijom osobom na svijetu.

On je danas u intervjuu, koji je privukao više od tri miliona pratilaca, na pitanje da li se kaje zbog kupovine Twitter-a, rekao da je „nivo bola izuzetno visok, i da ovo nije neka vrsta zabave“.

Govoreći o dosadašnjem vremenu koje proveo na čelu Twitter-a, Mask je rekao: „Nije bilo dosadno. Bilo je prilično uzbudljivo.“

To je bila „zaista prilično stresna situacija u posljednjih nekoliko mjeseci“, dodao je, ali je rekao da i dalje smatra da je kupovina kompanije prava stvar. Stvari idu „razumno dobro“, rekao je on, navodeći da je upotreba sajta povećana i da „sajt radi“.

Opterećenost posla znači da „ponekad spavam u kancelariji“, rekao je on i dodao da ima mjesto na kauču u biblioteci „na koje niko ne ide“.

Takođe se osvrnuo na svoje ponekad kontroverzne tvitove rekavši: „Jesam li više puta pucao sebi u nogu tvitovima? Da.“

„Mislim da ne bih trebalo da tvitujem nakon 3 sata ujutro“, dodao je.

 

 

Mediji koje finansira vlada

 

Mnogi mediji i analitičari izrazili su ogorčenje prema odluci Twitter-a da označi Bi-Bi-Si, Glas Amerike i NPR kao „medije koje finansira vlada“, tvrdeći da je sprovođenje te politike nedosledno i može da dovede do smanjenja poverenja u nezavisne medije.

Na pitanje novinara vezano za odluku da se nalogu Bi-Bi-Si-a na Twitter-u doda oznaka koja ga opisuje kao „medij koji finansira vlada“, Mask je rekao da zna da „BBC generalno nije oduševljen time što ga svrstavaju u državne medije“.

Twitter je prvo dodao oznaku „Mediji koji su povezani sa državom“ na glavni nalog BBC-ja 4. aprila, prije nego što je to u subotu promijenio u „Mediji koje finansira vlada“.

On je govorio još o finansijama kompanije i saopštio da se „većina njenih oglašivača vratila“.

Takođe je rekao da smanjenje broja zaposlenih sa nešto manje od 8.000 u vrijeme kada je kupio Twitter, na oko 1.500 u ovom trenutku, nije bilo lako.

Priznao je da nije svakog lično otpustio, rekavši: „Nije moguće razgovarati sa toliko ljudi licem u lice“. Odlazak mnogih Twitter-ovih inženjera otkako je Mask kupio kompaniju izazvao je zabrinutost oko stabilnosti platforme.

Priznao je neke propuste, uključujući prekide na stranici, ali je rekao da prekidi nisu dugo trajali i da stranica trenutno radi dobro.