Xiaomi je oficijelno predstavio Mi Kids Watch 4 i 4 Pro. Ovi satovi za djecu zgledaju odlično i u mogućnosti su da izdrže do 8 dana bez punjenja

 

Ovi Xiaomi pametni satovi za djecu dolaze u plavoj i rozoj boji. Mi Kids Watch 4 će koštati 125 dolara, a Mi Kids Watch 4 Pro model 185 dolara. Kad će da bude dostupan kod nas nema informacija, a u Kini će se prodavati od 9. aprila.

 

Xiaomi Mi Kids Watch 4

 

Xiaomi Mi Kids Watch 4 dolazi s 1,78-inčnim AMOLED ekranom sa rezolucijom od 448×368 piksela. Ekran je zaštićen premazom od Corning Gorilla Glass 3. Uređaj je kompatibilan sa Androidom 4.2 pa nadalje i iOS 8 i novijim.

Dolazi sa aktivnom funkcijom praćenja spavanja i otporan je na plivanje do 20m. Uređaj ima zadnju 5MP kameru i 5MP prednju kamera namijenjenu prije svega video pozivima. Dolazi s ugrađenim zvučnikom i mikrofonom.

Ovaj pametni sat za djecu pokreće Qualcomm Wear 2500 a podržava bateriju od 920 mAh do 8 dana autonomije.
Mi Kids Watch 4 koristi AI i 4G mrežu kako bi se pružili podaci o lokaciji djeteta.

 

Xiaomi Mi Kids Watch 4 Pro

 

Xiaomi Mi Kids Watch 4 Pro ima takođe AMOLED ekran veličine 1,78 inča, rezolucije 448×368 piksela. Ekran je zaštićen
s premazom Corning Gorilla Glass 3.

Pokreće ga procesor Qualcomm Snapdragon Wear 2500 i takođe je kompatibilan s Androidom verzije od 4.2 i kasnije i iOS 8 i novijim.

Pro model ima 8 MP kameru i isto podržava bateriju od 920 mAh do 8 dana autonomije. Ima GPS modul

Ovi Xiaomi pametni satovi za djecu podržavaju 4G mreže uz eSIM i imaju integrisan NFC, a u Kini će njime beskontaktno plaćati javni prijevoz.

(IT mixer)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.