Predstavljen Microlino, električno vozilo za dvije osobe namijenjeno za gradsku vožnju po cijeni od dvanaest hiljada evra

 

Švajcarska kompanija Micro Mobility Systems predstavila je veoma interesantno električno vozilo simpatičnog naziva Microlino koji je namijenjen za gradsku vožnju.

Iz te Švajcarske kompanije su rekli da njihov Microlino uopće nije klasičan automobil, već „idealna kombinacija motora i automobila“, jer njegove dimenzije iznose samo 2,4 metra.

Za gradsku vožnju i za dvije osobe to je i više nego dovoljno. Microlino nije namijenjen za jurnjavu ali se s njim maksimalno može dostići brzina od 90 km/h, a to je u većini slučajeva i prevelika brzina za gradske ulice.

Interesantno je da Microlino ima samo jedna vrata – prednja. U unutrašnjosti nema odvojenih sjedala, već samo jedna klupa, što ne garantuje veliku udobnost.

Kad je u pitanju domet, s jednim punjenjem baterija osnovnog modela vozila može da izdrži 125 kilometara.

Kompanija obećava da će se pojaviti i verzija s jačom baterijom s kojim bi se ovaj Microlino mogao voziti 200 kilometara prije negoli bi se baterija morala dopuniti na električnoj stanici za punjenje ili na kučnoj utičnici.

Trajanje punjenja baterija na kućnoj utičnici još je jedna od njegovih prednosti jer se osnovni model može napuniti do 100 posto za samo četiri časa.

To je dobra osobina za jedno električno vozilo, a i cijena koja iznosi 12 hiljada evra za osnovni model mogla bi da privuče kupce električnog gradskog automobila.

Prodaja Microlina mogla bi da počne tokom sljedeće godine, prvo u Švajcarskoj i Njemačkoj pa onda i u drugim državama. Naravno sve zavisi koliko će da traje situacija zbog koronavirusa.

(IT mixer)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.