Microsoft Copilot je u utorak integrisao Copilot, svoj chatbot sa vještačkom inteligencijom, u popularnu aplikaciju za razmjenu poruka Telegram

 

Korisnici Telegram aplikacije sada mogu da razgovaraju, postavljatu pitanja i pretražuju ​​internet pomoću Copilot-a.

Trenutno je ova funkcija objavljena u beta verziji, iako je dostupna svim korisnicima besplatno. Međutim, postoji ograničenje od 30 okreta dnevno (30 poruka naprijed-nazad) kada se pristupa AI.

 

Kako da pristupite Copilot-u za Telegram

 

Postoje dva laka načina za pristup chatbot-u. Korisnici mogu da odu na Microsoft-ovu mikro lokaciju posvećenu ovoj funkciji i kliknu na dugme „Isprobajte sada“ da direktno pređu na aplikaciju Telegram i pronađu Copilot bot za ćaskanje. Alternativno, korisnici mogu ručno da otvore aplikaciju za razmjenu poruka i potražiti Copilot.

Međutim, u slučaju da se korisnici odluče za drugu metodu, važno je da obezbjede autentičan Copilot chat bot tražeći plavu kvačicu pored imena. Postoji više replika botova istog imena, a neki od njih mogu biti zlonamjerni.

Trenutno je Microsoft Copilot dostupan samo kao chat-bot za pretvaranje teksta u tekst i neće generisati slike. Međutim, može pristupiti internetu i moći će odgovoriti na web-bazirane upite. Microsoft predlaže da pitate AI bota o cheat kodovima i vodičima za video igre, prijedlozima filmova, savjetima za izlaske, receptima, rezultatima uživo, personalizovanim listama za reprodukciju i još mnogo toga.

Interakcija sa Copilotom je prilično jednostavna ako imate iskustva s korišćenjem botova na Telegramu. Ako ne, možete koristiti naredbu “/ideas” da dobijete primjere onoga što AI može učiniti, a “/restart” će obrisati trenutni kontekst odgovora i početi ispočetka. Ova uputstva i druge slične metode takođe prikazuje chatbot prilikom prvog ulaska u chat.

Međutim, prije nego što korisnik krene da komunicira sa chat botom, prvo će morati da se registruje koristeći svoj broj telefona.

Ovo bi moglo da zabrine za neke korisnike obzirom na Telegramov pristup usmjeren na privatnost. Na svom sajtu, Microsoft kaže: „Copilot na Telegramu se oslanja na istu bezbjednosnu infrastrukturu kao i iskustvo Microsoft Copilot“.