U slučaju da ste među nekolicinom odabranih korisnika s ranim pristupom Meta AI, daćemo vam neke od savjeta kako da najbolje iskoristite Meta AI

 

Očekuje se da će gigant društvenih medija uskoro uvesti Meta AI u svakodnevne aplikacije kao što su WhatsApp, Messenger, Facebook i Instagram. A, kada bude lansirana, Meta AI će navodno biti besplatna za sve.

Iako Meta AI nije u rangu sa GPT-4o ili Gemini 1.5 Pro koji može da analizira slike, Excel tabele i još mnogo toga, Meta AI je razvijen kao AI alat za ličnu upotrebu ili čak pokretač razgovora.

Dok čekamo formalno lansiranje, neki sretni korisnici već mogu da isprobaju Meta AI jer ga Meta trenutno uvodi za odabrane korisnike na odabranim platformama. Očekuje se da će biti dostupan svima u narednih nekoliko mjeseci.

Evo pet savjeta kako najbolje da iskoristite Meta AI:

 

Zamolite Meta AI da provjeri pravopis na FB postu

 

Spremate se objaviti nešto na FB, i treba vam drugi par očiju, samo da biste bili sigurni da je sve na mjestu? Meta AI vam može priskočiti u pomoć.

Facebook, dok sastavlja objavu, nudi alate zasnovane na Meta AI-u kao što su „piši pomoću AI“, „popravi gramatiku“, a čak i omogućava korisnicima da objavu naprave dugačku ili kratku samo jednim klikom.

Međutim, dolazi s upozorenjem da prijedlozi, ponekad, mogu biti netačni ili neprikladni, pa ih koristite mudro.

 

Nešto imate na umu? Pitajte Meta AI

 

Meta AI takođe može biti vaš lični asistent i pomoći vam da s lakoćom razbijete složene teme ili teme. Samo unesite pitanje koje imate na umu i kliknite na „pitaj meta AI“ i dobićete odgovor generisan od vještačke inteligencije, direktno na Facebook-u.

Uslovi i odredbe važe i na Facebook-u, zato uvijek provjerite odgovore koje nudi Meta AI prije nego što ih shvatite ozbiljno.

 

Kreirajte nove WhatsApp naljepnice

 

WhatsApp naljepnice su odličan način za komunikaciju, jer dodaju mnogo emocija. Zahvaljujući Meta AI, sada korisnici mogu kreirati WhatsApp naljepnice na osnovu svoje kreativnosti i mašte.

“Zmaj koji bljuje vatru” ili “mačka koja jede čips” pustite mašti da poleti dok generišete naljepnicu na WhatsApp-u. Opet, Meta AI ne dozvoljava korisnicima da generišu slike koje su štetne ili rasne. Sljedeći put kada vaši prijatelji podijele novu naljepnicu, možete je nadmašiti pomoću naljepnice generisane Meta AI.

 

Nemate vremena da čitate vijesti? Pitajte Meta AI za glavne naslove

 

Meta AI na Messenger-u takođe može biti vaš lični čitač vijesti, jer može birati glavne naslove iz cijelog svijeta.

Za razliku od nekih generativnih modela AI, koji ne mogu pristupiti internetu, Meta AI može pristupiti webu i može ponuditi relevantne i ažurirane vijesti. Može i da citira izvore u jednostavnim linkovima na koje se može kliknuti, a kojima se može pristupiti za čitanje kompletna priča.

 

Meta AI kao prijatelj za igranje

 

Kada pristupite Meta AI putem Messenger-a, možete koristiti chatbot kao svog protivnika i igrati igre zasnovane na riječima. Takođe možete zatražiti od AI chatbot-a da navede popularne igre koje možete da igrate zajedno i da odaberetei onu koja vam odgovara.

Iako su ovo samo neki od upita koje možete koristiti s Meta AI, chatbot se može koristiti za zadatke kao što su sumiranje sadržaja, istraživanje određene teme.