Aplikacija Microsoft Copilot sada je dostupna za preuzimanje iz Apple App Store-a za korisnike iPhone-a i iPad-a

 

Aplikacija Microsoft Copilot za iPhone i iPad dolazi samo nekoliko dana nakon što je Microsoft izbacio aplikaciju Copilot na Androidu.

Aplikacija vam daje pristup Microsoft-ovom Copilotu i radi slično mobilnoj aplikaciji OpenAI ChatGPT. Osim što vam omogućuje da postavljate pitanja, sastavljate skice e-pošte i sažimate tekst, takođe možete da stvarate slike kroz integraciju sa DALL-3 generatorom teksta u sliku.

Aplikacija je besplatna za preuzimanje i korišćenje, ali očigledno postoji nekoliko funkcija koje nedostaju mobilnoj verziji Copilot-a. Izgleda da je ovo urađeno u tišini budući da Microsoft nije dao nikakvu zvaničnu najavu o uvođenju.

Aplikacija takođe korisnicima daje besplatan pristup najnovijem GPT-4 multimedijalnom modelu kompanije OpenAI. Prema dostupnim informacijama, možete da dobijete samo do 30 odgovora odjednom i moraćete da omogućite GPT-4 u aplikaciji.

Aplikacija Copilot na iOS-u trenutno ne sprema istoriju razgovora, što znači da ne možete ponovo da posjetite nedavni razgovor. Ova funkcija je dostupna na ChatGPT, koji nije besplatan. Slično Copilotu na Androidu, korisnici ne moraju da se prijave da bi koristili chatbot. Ako se prijavite, dobićete pristup dužim razgovorima.

Korisnici mogu da koriste glas ili slike za postavljanje pitanja i početak razgovora sa Copilotom na iOS-u. Prema informaciji u App Store-u, aplikacija je kompatibilna s iPhone-om i iPadom koji posjeduje iOS 15 ili noviji. Dostupan je za preuzimanje na Macu, ali radi samo sa modelima Apple Silicon koji koriste macOS 12.0 ili noviji.

 

Šta je Microsoft Copilot?

 

Microsoft Copilot je chat bot koji je razvio Microsoft. Pokrenut je kao Bing AI Chatbot 7. februara 2023. godine, kao ugrađena funkcija za Microsoft Bing u raznim proizvodima za ćaskanje.

Pokreće ga Prometheus model izgrađen na OpenAI-jevom velikom jezičkom modela GPT-4, koji je dodatno fino podešen uz nadgledano i podržano učenje.

Služi kao alat za razgovor, pisanje različitih vrsta sadržaja kao što su pjesme, priče i izvještaji, pružanje uvida i informacija o web lokacijama koje su otvorene u Microsoft Edge pretraživaču. Koristi se i za dizajniranje logotipa, crteža ili neke druge slike koju vještačka inteligencija kreira pomoću tekstualnog prompta.

(IT mixer)