Microsoft dodavanjem novih funkcija želi da modifikuje Bing-ov AI chat u pravu platformu

 

Microsoft je najavio da sada prelazi na otvoreni pregled, ali ćete se i dalje morati prijaviti na Bing na Edge pretraživaču (ili Bing mobilnim aplikacijama) da biste koristili AI chat, ali barem više nećete biti na listi čekanja.

Microsoft uvodi nekoliko novih funkcija. Bing Image Creator, koji koristi DALL-E da bi napravio slike generisane vještačkom inteligencijom, sada podržava više od 100 jezika koje nudi standardna pretraga Bing-a.

Microsoft takođe kaže da radi na multimodalnoj podršci, koja bi vam omogućila da otpremate slike za traženje određenog sadržaja.

Namjenski korisnici će vjerovatno cjeniti dodavanje istorije razgovora. Ranije bi vaš chat sa Bing AI nestao u etru. Sada ćete moći da nastavite sa starijim diskusijama po želji.

Microsoft takođe pokušava da optimizuje korisničko iskustvo. Kompanija kaže da takođe radi na prenošenju konteksta iz prethodnih chat-ova u vaše razgovore, i uskoro će dodati funkcije dijeljenja i izvoza. Poboljšano sumiranje će takođe učiniti Bing boljim u razbijanju PDF-ova, dokumenata ili dugačkih web sajtova.

Kao što biste očekivali, Microsoft takođe želi da modifikuje Bing-ov AI chat u pravu platformu.

Kompanija će uskoro da ponudi dodatke treće strane za obavljanje stvari kao što je potvrđivanje rezervacije preko OpenTable-a ili preuzimanje složenih matematičkih rješenja od Wolfram|Alpha.

Biće zanimljivo vidjeti kako Microsoft upravlja tim dodacima. Microsoft će sigurno imati više AI i Edge najava za svoju Build konferenciju krajem meseca.

(Engadget)