WhatsApp još uvijek radi na dugo iščekivanoj „edit“ funkciji, koja korisnicima omogućava da uređuju svoje poslate poruke

 

WhatsApp je prošle godine počeo da radi na funkciji „edit“ kako bi korisnici mogli da uređuju poslate tekstualne poruke. Isto onako kako korisnici već mogu raditi u aplikacijama kao što su iMessage i Telegram. Ova funkcija je predstavljena u beta verziji WhatsApp-a za Android i od tada nismo čuli ništa o njoj. Pomenuta funkcija je postala u međuvremenu dostupna i beta testerima za WhatsApp za iOS aplikaciju.

Potez predstavlja dio WhatsApp-ovih aktuelnih napora da poboljša svoju platformu i zadovolji zahtjeve korisnika.

Prema navodima sajta WABetaInfo, edit funkciji uređivanja poruka može da se pristupi iz meni opcija za bilo koju tekstualnu poruku. Korisnici koji izaberu ovu opciju biće upućeni na to da „edituju“ poruku u novom prozoru. Uređena poruka će biti ažurirana za sve u četu, ukoliko imaju najnoviju verziju WhatsApp-a.

Međutim, za razliku od Telegrama, WhatsApp će ograničiti način na koji korisnici mogu uređivati ​​poslate poruke. Na primjer, korisnici će imati samo 15 minuta da urede poruku nakon što je poslata. Pristup je sličan iMessage-u, koji takođe ima ograničenje od 15 minuta za uređivanje poruka.

Ali dok iMessage pokazuje istoriju izmjena drugim korisnicima, WhatsApp će da prikaže samo oznaku „uređeno“ na porukama koje je uredio pošiljalac. U ovom slučaju, pristup je sličniji Telegramu. Još jedna stvar koju treba imati na umu je da opcija uređivanja radi samo za tekstualne poruke, ali ne i za slike, video i natpise dokumenata.

Nema detalja o tome kada WhatsApp planira  funkciju „edit“ učiniti dostupnom javnosti. Međutim, s obzirom na činjenicu da je ova funkcija upravo puštena i korisnicima WhatsApp Web beta korisnicima, službeno uvođenje bi se moglo dogoditi vrlo brzo.

Očekuje se da će nova funkcija uređivanja poruka (edit) biti dobrodošao dodatak svima koji su ovu opciju dugo iščekivali i priželjkivali.

(IT mixer)