Redmi Note 4X smartfon dobio MIUI 11 a Redmi 4 na opšte čudo takođe je dobio nadogradnju

 

Jedan od najpopularnijih Redmi Note telefona koji je na našim prostorima popularizovao cijelu seriju, a vjerovatno i cijeli Xiaomi brend, je dobio novi MIUI.

Riječ je o Redmi Note 4X modelu koji je iz nekih razloga bio skriven na službenim listama telefona koji će dobiti MIUI 11, ali je stabilna nadogradnja počela da stiže upravo na te modele. Pored njega, Xiaomi je odlučio nadograditi i jedan zaboravljeni i „otpisani“ model na čudo njegovih korisnika.

Naime, Redmi Note 4X je bio drugi Redmi Note s Qualcommovim čipom te je u svoje vrijeme nudio odlične performanse, nevjerojatnu bateriju, a za sve to tražio jako nisku cijenu.

Njegova najveća mana je bila zadnja kamera, a zanimljivo je da je Redmi serija upravo nakon ovoga modela počela da predvodi u području kamera u svom cjenovnom rangu te se polako popela do toga da im nema ravnih upravo u kamerama.
Redmi Note 4X (Note 4 u Indiji) je dobio MIUI 11, a tačna verzija je MIUI 11.0.2.0.

Različiti korisnici prijavljuju da im je nadogradnja stigla putem obavještenja sistema a možete je i sami pokušati da instalirate preko službenog softvera.

Naravno, nekim korisnicima ručna nadogradnja neće uspjeti a nekima hoće, ali nije poznato zašto. Nestrpljivi mogu da pokušaju preuzeti i instalirati ručno.

Jedan od telefona koji je bio zaboravljen od strane Xiaomija je Redmi 4. Upravo je Redmi 4 na opšte čudo takođe dobio nadogradnju, a nemojte ovaj model zamijeniti za Redmi 4X koji je popularan na našim prostorima.

To zaista znači da će i Redmi 4X dobiti nadogradnju a to je takođe lijepa vijest, ali za telefon koji je još na Androidu 7.1.2, lijepo je vidjeti da je dobio novi interfejs s novim opcijama.

(Bajtbox)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.