Video igra „Ludo: Animal Heroes“ iza koje stoji srpski game dev studio Oxyverse osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište

 

„Ludo: Animal Heroes“ spaja klasični koncept igre Ludo (ili kako se kod nas zove Ne ljuti se čoveče), sa elementima Mario Karta.

Ideja za ovu igru nastala je iz potrebe da se unaprijedi klasični koncept igre ‘Ludo’, čineći je bržom, zanimljivijom i vizuelno atraktivnijom. Igrači će dobiti mogućnost da koriste karte (powerups) i igraju sa različitim herojima, dodajući dubinu i raznolikost iskustvu igranja.

Feedback od korisnika igre „Ludo: Animal Heroes“ dosad je izuzetno pozitivan, ističući vizuelni stil, zabavnu igru i zaraznost iskustva. Studiju je važno što su prepoznati od strane stručnjaka u industriji, što ukazuje na kvalitet i potencijal njihovog proizvoda.

Igra je trenutno najpopularnija u Rusiji, Njemačkoj i Srbiji, sa planovima za dalje širenje na globalno tržište. Monetizacija igre bazira se na modelu free-to-play, sa in-app kupovinama i rewarded ad monetizacijom. Takođe, planira se lansiranje igre na Steam i ostalim platformama, uz prilagođavanje monetizacijskih sistema.

Naredni planovi za Oxyverse uključuju uspostavljanje samoodrživosti sa igrom ‘Ludo: Animal Heroes’, nakon čega će se fokusirati na razvoj novih igara. Studio se nada da će postići uspjeh korak po korak, a ideja za nove igre već postoji i čeka svoju priliku za realizaciju.

 

Rast nezavisnih game dev studija

 

Gejming u Srbiji i dalje nastavlja svoj rast ali i opravdava podatak da je jedna od najperspektabilnijih grana digitalne i IT industrije u Srbiji, uprkos globalnoj krizi i velikim otpuštanjima koji nisu zaobišli i srpsku game dev scenu.

I dok postoje projekcije da bi 2024. godina mogla da bude jedna od boljih za srpski game dev sektor, ne treba zaboraviti i činjenicu koja bi mogla da opravda ove naznake, a to je da Srbija raspolaže sa velikim brojem talentovanih game developera, artista i dizajnera.

Sve to je uticalo na podatak o tome da se u Srbiji iz godine u godinu rađa dosta nezavisnih game dev studija koji sa svojim naslovima beleže vrlo respektabilan uspeh na i te kako zahtjevnom globalnom game dev tržištu.

Samo jedan od tih studije jeste Oxyverse, koji stoji iza pomenute video igre „Ludo: Animal Heroes“ koja je dostupna za iOS i Android operativne sisteme.

Razgovor sa Jovanom Jaramazom koji je zajedno sa Minom Leđenović idejni tvorac studija Oxyverse uradile su kolege iz Netokracije a možete ga pročitati ovdje.