„Niva 4×4 Bronto“ biće najluksuznija i najopremljenija Niva, koja donosi manje izmjene interijera i eksterijere, ali i opreme koju ne biste očekivali

 

Lada je ponovo pokrenula proizvodnju terenskog vozila u modernizovanoj verziji „Niva 4×4 Bronto“. Automobil je skuplji od obične, klasične „Nive“ za oko 3.700 evra, ali zato ima niz poboljšanih karakteristika.

„Lada ponovo pušta u prodaju model terenskog vozila Niva 4×4 Bronto koji proizvodi podružnica ‘Avtovaza’, kompanija ‘PSA Vis avto’“, navodi se u saopštenju „Avtovaza“.

Kako je precizirano, automobil ima poboljšane karakteristike među kojima su unapređena geometrija karoserije, ojačana zadnja osovina i modifikovani amortizeri. „Lada niva“ u specijalnoj verziji „Bronto“ kruniše liniju klasičnih terenaca „Avtovaza“. Automobil je predviđen za poznavaoce terenaca.

carVertical banner - sponsored

Kod Nive Bronto povećan je klirens (udaljenost od tla) i sada dostiže 240 milimetara. Poređenja radi, na običnim Nivama klirens iznosi 205 milimetara. Taj rezultat je postignut zahvaljujući postavljanju dodatnih opruga naprijed i pozadi. Automobil dolazi i sa ojačanim amortizerima, kao i sa točkovima sa gumama 235/75 R15, što mu je promijenilo upravljivost.

Izmjene je pretrpila i transmisija. Niva Bronto manje energično reaguje na papučicu gasa od klasične Nive. Jedna od glavnih prednosti Nive Bronto su dodatni vijčani diferencijali sa povećanim trenjem koji su ugrađeni na prednju i zadnju osovinu.

 

Niva Bronto u dvije verzije – „Luks“ i „Prestiž“

 

Najopremljeniji terenski automobil iz ruske tvornice dobio je verziju koja uključuje klima uređaj i grijana sjedala i retrovizore.

U paketu “Luks” isporučivaće se naglašeni metalni odbojnici, prošireni blatobrani te terenski točkovi od 15″. Paket opreme “Prestiž” će na to nadograditi plastične odbojnike, proširenja blatobrana i zaštite za pragove, svjetla za maglu i naglašenu prednju rešetku hladnjaka. Dodatna oprema u obje verzije može uključivati i krovni prozor te posebnu kamuflažnu boju.

Unutrašnjost je obogaćena potpuno novom instrumentnom pločom, novim i udobnijim sjedalima, poboljšanom izolacijom od buke i vibracija te novim GLONASS navigacijskim sistemom.

unutrašnjost niva bronto
Unutrašnjost Lade Bronto

Uprkos paketu udobnosti, iz Lade poručuju da Niva Bronto ostaje i dalje moćan terenski automobil s pogonom na sve točkove. Motor je i dalje atmosferski benzinac zapremnine 1,7 litara koji proizvodi 82 KS.

Cijena automobila je od 1,18 miliona rubalja (od 14.600 evra).

 

Dopada vam se  IT-mixer? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.