Trostruka kamera, Snapdragon čipset, 2 dana trajanja baterije

 

Motorola US YouTube kanal objavio je kratki promotivni video za Moto G Fast u kojem je odao neke od detalja.

Istina je da je telefon na donjem kraju stvari, čak i po Moto G8 standardima. Fast ima neimenovani Snapdragon čipset (sa octa-core CPU-om) i 3 GB RAM-a. Za poređenje, G8 ima S665 čip i 4GB RAM-a.

„Ultra brz – ultra responzivan“ navodi se u videu, ako je vjerovati reklami…

Telefon će imati ultra-široko-ugaonu kameru (118 °) kao i makro kameru, koji će se pridružiti glavnoj kameri (specifikacije nepoznate). Selfie kamera će se nalaziti u rupi za probijanje, što je pravilo za ovu generaciju G-serije.

Motorola Moto G Fast
Motorola Moto G Fast

Moto G Fast imat će dvodnevni vijek trajanja baterije, navodi se u promotivnom videu, ali bez više detalja. Nismo baš sigurni, ali Motorola logo veoma liči na čitač otiska prsta.

Imajte na umu da je shema imenovanja „G bez broja“ tipična za modele vezane za SAD. Znali smo da G Fast odlazi u Sjedinjene Države zahvaljujući kanalu koji je objavio video, a tek smo vidjeli kako je Moto G Pro lansiran u Njemačkoj – rebrendirani G Stylus.

Budući da je promotivni video spreman, službena najava ne može zaostajati.

https://www.youtube.com/watch?v=42NzQuNrifo&feature=emb_title

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.