​Izašlo je najnovije ažuriranje za Google Messages, a sa njim i novi zanimljivi detalji. Naime, reč je o analizi koja je pokazala da će Google Messages uskoro dobiti end-to-end enkripciju.

Google Messages predstavlja RCS servis u komunikaciji, i nasljednik je SMS servisa. Ono što je bila želja Googlea jeste da Android dobije svoj servis za slanje poruka, kao što su to iMessage i Signal. Glavna implementacija ove tehnologije donela je zbrke prošle godine u Sjedinjenim Američkim Državama, ali su američke telekomunikacione kompanije sada već spremne da u 2020. godini ponude svoj korisnicima RCS servis.

Google je ovu platformu predstavio 2018. godine, a kasnije tokom iste godine objavio da će ova funkcija biti predstavljena samo korisnicima u Sjedinjenim Državama.

Unutrašnjost ove aplikacije sadrži nekoliko linija koda koje nude tragove o mogućim budućim funkcijama aplikacije, uključujući one koje se odnose na šifrovanje. Za sada nema više informacije o ovome, samo to da je u kodu programirano da će korisnicima biti omogućeno da odluče da li će dozvoliti drugim aplikacijama koje imaju pristup porukama da vide i šifrovane ili ne.

Za sada ne postoji drugi način da saznamo bilo šta novo u vezi ovoga, ali čim je kompanija napomenula da radi na ovoj tehnologiji, nama ostaje da sačekamo implementaciju u praksi.

(The Verge)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.