Whatsapp će da dobije prečicu za opciju Messenger Rooms. Kliknete na nju i bićete automatski preusmjereni u prozor Rooms kako bi mogli započeti video poziv.

 

Nakon predstavljanja Messenger Rooms, karakteristike za video konferencije koja bi trebala konkurisati Zoom-u, Microsoft Teams-u i Google Meet-u, u Facebooku pripremaju sličan dodatak za izdanje aplikacije Whatsapp namjenjeno dekstop računarima.

U Whatsapp-u su već počeli da testiraju Messenger Rooms na svom desktop izdanju i omogućili pristup toj opciji manjem broju korisnika. Oficijelno bi trebala da bude dostupna s izdanjem Whatsapp za web 2.2019.6.

Najava opcije Messenger Rooms iz Facebooka je stigla 24. aprila. Prođe li njena integracija s Whatsapp-om glatko, to bi mogao biti jedan od lakših načina održavanja video sastanaka uživo putem weba.

U Zoom-u se, naime, muče s problemima oko bezbjednosti i zaštite privatnosti korisnika, a da bi koristili Meet morate imati Google korisnički račun.

Za korišćenje drugog servisa te kompanije, Duo, donedavno je bilo potrebno da imate broj telefona za logovanje. Nedavno je to uklonjeno da bi se olakšao pristup zbog zbog mjera izolacije usljed širenja pandemije koronavirusa.

Prvi čovjek Facebooka Mark Zuckerberg naznačio je da će Messenger Rooms biti podržan i u Whatsapp-u, Instagramu, ali i Portalu, takođe video aplikaciji za brbljanje.

Whatsapp za desktop dobiće prečicu za Messenger Rooms. Kliknete li je, bićete automatski preusmjereni u prozor Rooms kako bi mogli započeti video poziv s rodbinom, prijateljima, kolegama s posla…

Imaćete mogućnost da poziv odmah pokrenuti kao video ili kao Rooms u bilo kojoj od te dvije aplikacije. To će se moći odabrati prilikom pokretanja. Zasad još nije poznato kad bi ova nova opcija mogla postati dostupna svim korisnicma, piše Tech Radar.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.