Motorola je predstavila novog člana porodice Moto G. Novi model nosi naziv Moto G8 i temelji se na Snapdragon 665 čipsetu

 

Motorola je krajem prošle godine predstavila novu Moto G8 seriju pametnih telefona. Iako je plan bio da seriju čine tri modela, stigla su bila samo dva – Moto G8 Play i Moto G8 Plus. Sada par mjeseci kasnije, stigao je i treći model, takozvani standardni Moto G8.

I dok se Play verzija telefona temelji na Mediatekovom SoC-u, standardni Moto G8 dobio je isti SoC kao i Moto G8 Plus – Snapdragon 665. Kad je memorijska konfiguracija u pitanju, Moto G8 dolazi u samo jednoj – sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Radnu memoriju nije moguće naknadno proširivati, ali memoriju podataka možete, i to do 512 GB uz pomoć memorijskih kartica (microSD).

Motorola Moto G8 ima 6,4“ ekran rezolucije 1.560 x 720 tačaka. Ekran u gornjem lijevom uglu ima punch-hole unutar kojeg se nalazi selfi kamera rezolucije 8 MP (f/2.0).

Kad smo kod kamera napomenimo da iako izgleda da Moto G8 na zadnjoj strani kućišta ima četiri kamere, zapravo ih je samo tri, „četvrta“ je laserski auto fokus. Rezolucija glavne kamere je 16 MP (f/1.7), ultra široke 8 MP, a makro kamere 2 MP. Glavna kamera ima mogućnost snimanja videa u rezoluciji 4K pri 30 fps.

Uređaj se potrebnom energijom za rad napaja iz baterije kapaciteta 4.000 mAh. Tehnologija punjenja kod ovog modela nije nešto posebna, samo 10-vatna. Ali proizvođač navodi kako s jednim punjenjem baterija može ponuditi (zavisno o načinju korištenja) i do 40 sati rada.

Iako Motorola Moto G8 ima moderni USB-C port, proizvođač je ostavio i stari, analogni 3,5-milimetarski audio port. Sa softverske strane nalazi se Android 10. Motorola je dodala i softver naziva „Gametime“ čiji je zadatak zadržavanje bilo kakvih obavještenja da bi korisnik mogao uživati u gamingu bez prekida.

Telefon je predstavljen u Brazilu i na tom tržištu će se prvo da pojavi u trgovinama. Cijena će mu biti oko 280 USD. Par sedmica kasnije stići će i na druga tržišta, uključujući i Evropsko.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.