U novom intervjuu, izvršni direktor SEGA, Osamu Ohasi, rekao je da bi želeo da Sonic nadmaši Maria.

Osamu Ohasi je trenutno menadžer 2. poslovnog odeljenja kompanije SEGA, koje je zaduženo za Sonic franšizu.

U intervjuu koji je omogućio sega.co.jp (preveo NoisyPixel), Ohasi je rekao da želi da Sonic “nadmaši Maria” kada su ga pitali o planovima za budući razvoj Sonic-a.

“Jednostavno rečeno, želim da nadmašim Maria. Sonic je igra koja je prvobitno razvijena da se takmiči sa Mariom, a to još nismo postigli. Zato što poštujemo Maria, moj cilj je da ga stignem i nadmašim”, rekao je.

Ohasi je nastavio, “Želimo da Sonic bude igran širom svijeta, uključujući Japan, baš kao Mario, i želimo da film bude veći hit od Maria. Takođe želimo da izgradimo atrakciju Sonic u Universal Studios Japan. To je moj cilj kao ljubitelja Sonica.”

Ambicije Ohasija su svakako visoke i iako njegovi ciljevi ostaju da se vide, brojevi sugerišu da će SEGA imati ogromnu borbu u budućnosti.

Samo u nekim osnovnim poređenjima, najnoviji film Super Mario Bros. zaradio je 1,36 milijardi dolara na blagajnama, dok su dva filma Sonic the Hedgehog zajedno generisala “samo” 725 miliona dolara.

Sa strane video igara, Mario je trenutno najprodavanija video igra svih vremena, sa više od 830 miliona prodatih kopija igara.

Najnovija igra Sonic, Sonic Superstars, sada je dostupna za PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S, Nintendo Switch i PC preko Steam i Epic Games Store.

(Play.co.rs)