Nakon što je 2019. godine prestavila Private Network sistem, Mozilla je u julu prošle godine pustila svoj VPN servis, ali samo za Windows i Android uređaje. Nakon toga je na red došla iOS verzija, a konačno Mozilla VPN stiže i na Mac i Linux sisteme.

Operacija je još u fazi postavljanja i VPN na njima za sada radi u šest država – SAD, Kanadi, Velikoj Britaniji, Novom Zelandu, Singapuru i Maleziji. Međutim, Mozilla tvrdi da će uskoro biti dostupan i u drugim regionima. Ideja oko ovog projekta je da se svi uređaji objedine sa jednim VPN rješenjem. Za mjesečnu pretplatu od 5 dolara, korisnici će moći da koriste VPN na pet uređaja, bilo da je u pitanju telefon, tablet ili računar, bez obzira na kom operativnom sistem oni rade.

Naravno, ovo nije jedino, a ni najjeftinije VPN rješenje na tržištu. Ipak, Mozilla tvrdi da su u prednosti, jer je njihov kod optimizovan, pa je VPN servis brži od rivala. Trenutno se u mreži nalazi skoro 300 servera, postavljenih u više od 30 država, koji omogućavaju upotrebu VPN-a bez ikakvih restrikcija u protoku. Servis je bezbjedan i koristi WireGuard sistem enkripcije na nivou uređaja i ne čuva logove o mrežnim aktivnostima korisnika.

(PCpress via Endgadget)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.