Znamo da Amazon razvija TV seriju zasnovanu na temi Gospodar prstenova (The Lord of the Rings). Osim činjenice da će se zasnivati ​​na Gospodaru prstenova, ne zna se mnogo toga drugog. Da li će to biti serijska verzija filmova ili se može raditi o nečem drugom? Zahvaljujući izvještaju sa sajta TheOneRing.net koji je uspio doći do službenog sinopsisa serije.

 

Serija obuhvata događaje prije Hobita i Gospodara prstenova

 

„Predstojeća serija Amazon Studios prvi put na ekran donosi herojske legende legendarnog drugog doba istorije Međuzemlja (Middle-earth). Ova epska drama smještena je hiljadama godina prije događaja J.R.R. Tolknova Hobita i Gospodara prstenova, a gledaoce će vratiti u doba u kojem su se kovale velike sile, kraljevstva su se uzdizala i propadala, nevjerojatni junaci bili su testirani, nada koja visi o najfinijim nitima i najveći zlikovac koji je ikad potekao iz Tolknove olovke prijeti da će cijeli svijet zaviti u tamu. Počevši u vremenu relativnog mira, serija prati grupu likova, kako poznatih, tako i novih, dok se suočavaju s dugo strahovanim ponovnim pojavljivanjem zla u Međuzemlju. Od najmračnijih dubina Maglovitih planina (Misty Mountains), do veličanstvenih šuma glavnog grada vilenjaka Lindona, do ostrvskog ostrvskog kraljevstva Númenor, do najudaljenijih dijelova karte, ova će kraljevstva i likovi izrezbariti nasljeđe koje će živjeti dugo nakon njih. „

Na osnovu ovog opisa, čini se da će serija Gospodar prstenova biti svojevrsni predznak. Biće to priča o svijetu prije događaja iz Hobita ili Gospodara prstenova, što je sjajno ako uživate u svijetu fantazije i prošlosti i želite znati više o svijetu u kojem se ova priča odvija. S obzirom na to da su se knjige i filmovi samo nakratko dotakli pozadinske priče, ovo bi moglo pomoći obožavaocima da popune praznine.

Trenutno nema riječi o tome kada će serija biti objavljena, ali očito se planira prikazivanje najmanje pet sezona, a svaka sezona traje 8-10 epizoda. TheOneRing.net izvještava da je pilot epizoda već završila snimanje i da je trenutno u postprodukciji.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.