Benchmark aplikacija Master Lu je objavila listu 14 pametnih telefona koji su testirani na ovoj aplikaciji tokom prošlog mjeseca

 

Ova je lista bazirana na podacima koji su prikupljeni u periodu od 1. do 29. februara. Uzeti su u obzir rezultati samo pametni telefoni koji su predstavljeni u posljednjih mjesec dana. Na Master Lu benchmark listi Samsung S20 serija je okupirala prve tri pozicije.

Galaxy S20+ Ultra 5G model zauzeo je prvo mjesto sa ukupnim rezultatom od 518.184 bodova. Slijedi ga Galaxy S20 Plus smartfon sa 481.541 bodova, dok se na trećem mjestu sa ukupno 481.246 bodova našao Galaxy S20 model.

Četvrto i peto mjesto na ovoj listi zauzeli su Realme X50 Pro i Xiaomi Mi 10 Pro pametni telefoni.

Na šesto mjesto smjestio se iQOO3 model, dok su ZTE Axon 10s Pro i Mi 10 modeli zauzeli sedmu i osmu poziciju. Savitljivi Galaxy Z Flip i Huawei Mate Xs flagship smartfoni upotpunili su ovu listu.

Većina pametnih telefona na ovoj listi bazirana je na novom Qualcomm Snapdragon 865 čipsetu, dok Galaxy Z Flip model radi na Snapdragon 855 Plus čipsetu.

Osim toga Mate Xs radi na Kirin 990, a Vivo Z6 na Snapdragon 765G čipsetu. Vrijedi spomenuti da većina navedenih smartfona na ovoj listi dolazi sa 5G podrškom, što nam jasno sugeriše da će 5G uređaji bar što se tiče flagship segmenta da dominiraju ove godine.

(Racunalo)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.