U medija centru u Pekingu, gde će ove nedelje biti održane Zimske olimpijske igre, umjesto konobara, za šankom će raditi robotska ruka sposobna da sastavi koktel za samo 90 sekundi

 

Jedan od načina da se smanji interakcija između ljudi na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, kako bi se suzbilo širenje korona virusa i smanjio njegov uticaj na normalne igre, u ovom slučaju novinara i osoblja, jeste da se uvede „konobarska robotska ruka“.

U medija centru u Pekingu, gde će se okupiti veliki broj svjetskih novinara, umjesto konobara za šankom radiće specijalno dizajnirana i programirana robotska ruka. U stanju je da posluži alkoholna i bezalkoholna pića, da radi sa flašama, čašama i dozatorima, a može da miješa i servira koktel po porudžbini – za samo 90 sekundi.

Narudžbine će se dostavljati robotu konobaru preko mobilnog telefona, skeniranjem posebnih kodova.

Radno mjesto robota biće okrugli bar, opremljen sa desetinama flaša i zalihama čaša. U slučaju da mu zatreba pomoć, biće na raspolaganju i određeni broj ljudskih konobara.

Pored ovoga, širom Olimpijskog sela u Pekingu organizatori su pripremili i niz drugih robota, zaduženih za logistiku, dezinfekciju, pripremu ili dostavu hrane – sve kako bi sportisti bili što bezbjedniji u uslovima pandemije.

Kako izgleda robotska priprema koktela pogledajte u priloženom videu.

(Bug)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.