Popularni servis za upravljanje lozinkama 1Password je objavio da je povećao svoju „bug bounty“ nagradu za pronalaženje sigurnosnih propusta na ovoj platformi.

Nagrada za pronalaženje bagova i drugih prijetnji na 1Passwordu sada iznosi milion dolara. U pitanju je najveća nagrada u istoriji za neku IT kompaniju, a jedna je i od najvećih u industriji.

Džef Šiner, izvršni direktor 1Passworda, je istakao da će potez privući dodatne eksperte za sajber bezbjednost i „white hat“ hakere, dok će istovremeno ojačati sigurnost servisa za upravljanje lozinkama.

Ističe se da 1Password redovno angažuje i eksterne sigurnosne eksperte i „white hat“ hakere kao dio svojih normalnih, svakodnevnih operacija, a sa ciljem da se otkriju svi potencijalni problemi na platformi.

Od početka svog programa za pronalaženje bagova u 2017. godini, 1Password je isplatio 103.000 dolara Bugcrowd ekspertima za sajber bezbjednost. Iako su svi, do sada otkriveni, bagovi bili manji i nisu korisnike izložili riziku, kompanija ih je brzo ispravila i smanjila je potencijalne rizike od napada.

(b92)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.