Dok se čeka na dolazak šeste sezone serije Peaky Blinders, imamo priliku da u avanturama Tomija i ekipe uživamo kroz zvaničnu video igru Peaky Blinders: Mastermind

 

O video igri Peaky Blinders: Mastermind smještenoj u dvadesete godine prošlog vijeka se govorilo prošle godine, ali je sada zvanično predstavljena sa sve trejlerom.

Ovo je igra studija Futurlab koji sarađuje sa kreatorom serije, Stivenom Najtom, kako bi svi elementi bili što vjerniji izvornom sadržaju. Igra je sa elementima rješavanja zagonetki. Iz ptičje perspektive pratite 6 članova porodice Šelbi, od kojih svaki posjeduje jedinstvene sposobnosti.

Kontrola nad svim likovima se vrši praktično istovremeno i od igrača se zahtijeva izuzetna pažnja tokom igranja. Potrebno je uspostaviti saradnju između članova porodice i sposobnosti koje posjeduju radi rješavanja problema i napretka kroz priču.

Igra je kreirana u stilu koji se odnosi na vešto razmišljanje protagoniste Tomija, koji ne razmišlja niti o prošlosti niti o budućnosti, već živi u trenutku, što će se vidjeti tokom igranja.

Grafički stil djeluje zaista zanimljivo. Upotpunjen je odličnom muzikom sa šmekom perioda odigravanja radnje, za šta je zaslužan bend Feverist, piše Play.co.rs.

Peaky Blinders: Mastermind će postati dostupan za kupovinu putem Steam platforme tokom ljeta ove godine.

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.