Jutjuber Jatin Patel napravio je tastaturu koja bi mogla da bude najglasnija i potencijalno najiritantnija tastatura na svijetu.

Naime, tastatura koju Patel koristi je „SteelSeries“ tastatura, koja nije naročito glasna, ali Patel odlučio da želi da oponaša osjećaj kucanja na pisaćoj mašini (što može biti glasno), pa je pripremio mali uradi sam projekat. Dodao je u tastaturu nekoliko solenoida montiranih na dugačku drvenu dasku.

Zatim je napisao prilagođenu skriptu tako da kad god je nešto otkucao na tastaturi, ona šalje signal Arduino ploči povezanoj preko USB-a koja potom aktivira solenoide. To znači da bi svakim pritiskom na tipku, klip solenoida radio, stvarajući izuzetno glasan zvuk.

Drvena ploča je takođe povezana sa sistemom koji se pomjera u malim koracima svaki put kada se pritisne neki taster, na kraju oponašajući ne samo zvuk, već i rad pisaće mašine.

(Ubergizmo)

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.