Need for Speed: Heat zaista je dobra, zabavna igra u kojoj su ukinute omražene mikrotransakcije (napokon svi veći developeri priznaju da su nas godinama pljačkali) te proširene mogućnosti unapređenja i prilagođena vozila

 

NFS slavi 25 godina! Ogroman je to vijek u kom je teško ostati na tronu najboljeg u kategoriji. Bio je dugo simbol izvrsne trkačke simulacije. Zadnjih godina našao se u ozbiljnim problemima ali izlaskom Need for Speed: Heat izgleda da NFS polako vraća stari sjaj.

 

Payback otjerao fanove

 

Posebno omražena bila je NFS: Payback iz 2017. godine, nakon koje su i vjerni fanovi počeli odustajati od franšize i prelaziti na popularni britanski Forza Horizon, čiji je četvrti dio pokupio ogromnu količinu zasluženih nagrada cijelog svijeta.

Upravo zbog toga sve su oči bile uprte u NFS: Heat, koji je bio možda i zadnja prilika da franšiza opravda svoj kultni status. U tome su, srećom, velikim dijelom uspjeli.

NFS: Heat zaista je dobra, zabavna igra u kojoj su ukinute omražene mikrotransakcije (napokon svi veći developeri priznaju da su nas godinama pljačkali) te proširene mogućnosti unapređenja i prilagođena vozila.

Nakon ogromnih kritika zbog ukidanja policijskih patrola u prošloj verziji igre, koje su zamijenjene randomiziranim policijskim potjerama, developeri su uložili znatan napor u unapređenje novog sistema.

Potjere sada imaju pet nivoa, od bezveznih do ultranabrijanih policijskih presretača.

Zadnji nivoi potjere dovest će vas do predinfarktnog stanja, jer fast travelanje je onemogućeno, na karti se ne pokazuju benzinske stanice, a osim mahnitog bježanja i skrivanja, nudi se i prilično “balkanska” opcija rješavanja problema: mogućnost potplaćivanja policajaca!

Osim obračuna s korumpiranim predstavnicima zakona, igra standardno nudi paletu različitih terena i mogućnosti trkanja, koje će vam ići bolje ili lošije zavisno o tipu vozila koje ste odabrali.

 

Na pravom su putu

 

Drago nam je reći da je NFS: Heat dugo željeni korak prema staroj slavi serijala, ali potreban je još dugi put da nas potpuno oduševi inovativnim rješenjima ili žestokim, neočekivanim akcijama.

Mnogi igrači se slažu kako je Forza Horizon 4 još uvijek značajno ispred novog NFS-a, što je ocjena s kojom možemo da se složimo.

Međutim, ako ovako nastavi, NFS bi se mogao da se vrati u punom sjaju.

(Večernji list)

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.