Magazin Forbs napravio je listu deset najplaćenijih jutjubera 2019. godine, a osmogodišnji Rajan Kaji je drugu godinu zaredom na prvoj poziciji

 

Osmogodišnji jutjuber Kaji je svoj kanal pokrenuo sa samo tri godine, kada je počeo da odmotava poklone i igračke koje kupi i sve to snima kamerom.

Sve to je preraslo u mini-naučne eksperimente koje je takođe snimao kamerom, da bi nedugo posle toga potpisao ugovor i sa kompanijama Nikelodion i Hulu. Ove godine je osmogodišnji jutjuber zaradio 26 miliona dolara, što ga lansiralo na vrh Forbsove liste, prenosi Klix.

Na drugom mjestu je kanal Djud Prfekt, koji je ove godine zaradio 20 miliona dolara. Video-snimke za ovaj kanal snimaju prijatelji Kobi Koton, Kori Koton, Geret Hilbert, Kodi Džouns i Tajler Touni koji igraju razne sportove i ruše Ginisove rekorde.

Pročitajte još: YouTube mijenja uslove korišćenja, šta to zapravo znači

Petogodišnja Anastasia Radzinskaya na trećem je mjestu sa 18 miliona dolara zarade i nekoliko ugovora sa različitim kompanijama.

Kanal o savjetima za šminkanje vodi Džefri Star koji je ove godine zaradio 17 miliona i tako se plasirao na peto mjesto Forbsove liste, dok je odmah iza njega Preston Arsment sa tri miliona manjom zaradom i kanalom na kojem prikazuje igranje različitih igara.

PjuDiPaj nekad je bio najplaćeniji jutjuber, ali sada zauzima sedmo mjesto ove liste sa 13 miliona. Ali, velika je vjerovatnoća da ga naredne godine neće biti na njoj jer je ranije ovog mjeseca najavio da će privremeno napustiti Jutjub kako bi se odmorio.

On sedmo mjesto dijeli sa Markiplijerom koji je zaradio istu sumu novca.

Deveto i Deseto mjesto zauzimaju DanTDM (12 miliona dolara) i VanosGejming (11,5 miliona).

 

Dopadaju vam se tekstovi na IT-mixer.com? Podržite nas putem društvenih mreža na linkovima ispod. Lajkujte našu stranicu na Facebooku, budite informisani u svakom momentu.